Advocaat over reuring: "Conflict hoort bij topclub"

29 januari 2021, 14:43

De bom bij Feyenoord leek deze week te barsten, maar de rust is hersteld. Na de kansloze 3-0 nederlaag op bezoek bij sc Heerenveen leken Dick Advocaat en de spelersgroep op een scheiding af te stevenen, maar een goed gesprek heeft de onderlinge banden hersteld.

Advocaat ging vanochtend om de tafel met Steven Berghuis, die de spelersgroep als aanvoerder vertegenwoordigde. "Er was dus altijd duidelijkheid en vertrouwen", stelt Advocaat op de persconferentie. "Ze vonden het wel vervelend dat ik iets had gezegd over kwaliteit ten opzichte van andere elftallen op tv of radio. Maar een beetje reuring kan geen kwaad."

Lees ook: Spelersgroep Feyenoord schaart zich pal achter Dick Advocaat

Advocaat snapte de ophef van de laatste dagen niet. "Een conflict bij een topclub, dat hoort er wel een beetje bij. Je kunt helaas niet iedereen pleasen." Advocaat nam vandaag afscheid van Zeljko Petrovic, die Willem II van degradatie moet gaan behoeden. "Een goede keuze van WIllem II, het is een fanatieke man", aldus Advocaat, die niets hoorde over Dirk Kuyt. "Of hem toevoegen aan de staf nu een optie is? Nee." Ook de naam van Mario Been streepte hij door. Met hem werkte hij in het verleden samen bij Fenerbahce. Advocaat krijgt hoe dan ook een nieuwe assistent, maar het is nog onduidelijk wie dat is.

Advocaat werd in oktober 2019 aangesteld bij Feyenoord en hielp de Rotterdammers met een ongeslagen status naar de top van de competitie. De afgelopen maand ging het wat minder voor de wind. Feyenoord verloor van Vitesse, Ajax, AZ én sc Heerenveen en zag daardoor de koppositie uit beeld raken. Komend weekend wacht de topper tegen PSV.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen