Herstelde Huntelaar klaar voor eerste speelminuten bij Schalke 04

29 januari 2021, 11:51   Bijgewerkt: 29 januari 2021, 12:45

Klaas-Jan Huntelaar kan zaterdag dan eindelijk zijn rentree maken bij Schalke 04. De 37-jarige spits is hersteld van een lichte kuitblessure en zal zaterdag tegen Werder Bremen deel uitmaken van de wedstrijdselectie. Het is de bedoeling dat Huntelaar als invaller speelminuten gaat maken, zo maakt trainer Christian Gross vrijdagochtend bekend.

Huntelaar maakte onlangs de overstap van Ajax naar Schalke 04, maar kon zijn club niet direct helpen omdat hij kampte met kuitklachten. Zowel tegen FC Köln (1-2 verlies) als Bayern München (0-4 verlies) nam de ervaren spits plaats op de tribune. Komend weekend kan hij voor het eersts sinds mei 2017 minuten maken in de Bundesliga.

"Ik wil altijd spelen, maar in mijn laatste wedstrijd voor Ajax heb ik een lichte kuitblessure opgelopen. Ik ben blij dat ik de groepstraining heb hervat en bepaalde delen heb kunnen meedoen. Als ik fit ben, kan ik natuurlijk negentig minuten spelen. Fitheid is bij mij nooit een probleem geweest. Na de blessure had ik wat revalidatietraining nodig, maar inmiddels gaat het weer", aldus Huntelaar vrijdag.

Gross is blij dat hij een beroep kan doen op Huntelaar. "Het zou onverstandig zijn om geen gebruik te maken van zijn ervaring. Met name voor Hoppe kan hij een belangrijke mentor zijn, maar in de eerste plaats verwachten we goals van hem. En hij zal ze ook maken", spreekt de trainer zijn verwachting uit.

Schalke 04 verkeert in grote degradatienood en staat met slechts zeven punten uit achttien wedstrijden stijf onderaan in de Bundesliga. De achterstand op de veilige vijftiende plaats bedraagt liefst tien punten. Nummer zestien FC Köln, dat op een plek staat die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de play-offs, heeft acht punten meer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen