Petrovic tekent bij Willem II: "Lijfsbehoud is ons doel"

29 januari 2021, 09:11   Bijgewerkt: 29 januari 2021, 14:04

Willem II heeft een nieuwe trainer gevonden. Zeljko Petrovic is de opvolger van de ontslagen Adrie Koster, zo heeft de Tilburgse club vrijdagmiddag bevestigd. Het betekent dat de 55-jarige Montenegrijn per direct afscheid neemt van Feyenoord, waar hij sinds afgelopen zomer de rechterhand van hoofdtrainer Dick Advocaat was. Petrovic tekent een contract tot het einde van het seizoen.

Petrovic krijgt in Tilburg de taak om Willem II te behoeden voor degradatie. Na negentien wedstrijden bezetten de Tilburgers de zeventiende plaats, die aan het einde van het seizoen directe degradatie betekent. Het gat naar de veilige vijftiende plek, die op dit moment wordt bezet door RKC Waalwijk, is vier punten.

Vanwege de tegenvallende resultaten nam Willem II dinsdag afscheid van Koster, die tweeënhalf jaar aan het roer stond bij de Brabantse club. Onder zijn leiding bereikten de Tilburgers vorig seizoen voor het eerst sinds 2005 Europees voetbal. Dit seizoen is Willem II een degradatiekandidaat. De laatste competitiezege van de Tricolores dateert alweer van 21 november.

Met Petrovic langs de zijlijn hoopt men in Tilburg op betere tijden. De ervaren trainer heeft veel clubs op zijn cv staan. Zo werkte hij als assistent bij onder meer Hamburger SV, West Ham United, Sunderland en FC Utrecht. Als hoofdtrainer had hij Boavista (Portugal), RKC Waalwijk, Urawa Red Diamonds (Japan), Al Shaab (Verenigde Arabische Emiraten), ADO Den Haag, Botev Plovdiv (Bulgarije) en Inter Zepresic (Kroatië) onder zijn hoede.

"We zijn in een situatie beland waarin het realiseren van lijfsbehoud in de Eredivisie ons doel is geworden. We zijn ervan overtuigd dat Zeljko een trainer is met wie we dat samen kunnen bereiken. Persoonlijk ken ik de kwaliteiten van Zeljko nog goed uit mijn tijd als speler bij HSV", aldus technisch directeur Joris Mathijsen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen