Danilo ziet Giakoumakis flink uitlopen: "Echt crazy"

29 januari 2021, 07:30

Het maken van doelpunten gaat Danilo de laatste tijd minder goed af dan in de eerste maanden van het seizoen. Sterker nog: de Braziliaanse aanvaller van FC Twente staat al behoorlijke tijd droog. Zijn laatste doelpunt in de Eredivisie scoorde hij op 19 december. Inmiddels heeft Danilo zes competitiewedstrijden op rij niet meer gescoord.

Ondanks zijn doelpuntendroogte bezet Danilo nog altijd de tweede plaats op de topscorerslijst. Al zijn elf goals maakte de Ajax-huurling in de eerste dertien speelrondes van het seizoen. Donderdag kwam de aanvaller ook tegen Sparta Rotterdam (0-0) niet tot scoren. "Het ging dit seizoen eerst fantastisch, maar het gaat nu lastiger. Ik blijf keihard werken en ik hoop dat de goals dan snel weer terugkomen", vertelt Danilo in De Telegraaf.

De 21-jarige aanvaller geeft aan in zijn maag te zitten met het uitblijven van meer doelpunten. "Als je zes wedstrijden niet scoort, gaat er veel door je hoofd. Dan is er stress. Ik leg mezelf misschien ook een beetje te veel druk op. Ik moet ontspannen blijven, zoals ik dat ook was in de eerste seizoenshelft", gaat de nummer 9 van FC Twente verder.

Op de topscorerslijst ligt Danilo nu ver achter op Giorgios Giakoumakis, die door zijn vier goals tegen Vitesse op twintig doelpunten staat. "Ik zag op mijn telefoon dat hij er weer vier heeft gemaakt. Echt crazy. Topscorer worden is nooit een doel voor me geweest. Dit is mijn eerste complete Eredivisie-seizoen en ik heb altijd gezegd dat het mijn doel was om vijftien goals te maken. Daar ben ik nog steeds goed voor op weg. Ik heb er al elf gemaakt."

Cerny

Het geblesseerd wegvallen van maatje Vaclav Cerny heeft de doelpuntenproductie van Danilo geen goed gedaan. Door een zware knieblessure komt de Tsjech dit seizoen niet meer in actie. "Ik mis hem heel erg op het veld. We hadden een heel goede connectie. Het is heel jammer dat hij is weggevallen en vooral voor hemzelf is het natuurlijk heel erg triest."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen