Liverpool is Tottenham de baas en beëindigt crisis

28 januari 2021, 23:00   Bijgewerkt: 28 januari 2021, 23:24

Het was crisis bij Liverpool, dat vijf keer op rij niet meer had gewonnen in de Premier League. Donderdagavond heeft het team van Jürgen Klopp echter bewezen dat het nog steeds in de race is voor het kampioenschap. Op visite bij Tottenham Hotspur maakte de regerend kampioen indruk met een 1-3 overwinning.

Bij Liverpool waren de zorgen groot voorafgaand aan de kraker in Londen. De regerend kampioen won al vijf duels op rij niet meer en kampte ook weer met problemen in de defensie. Jordan Henderson speelde vanavond centraal achterin, waardoor er op het middenveld plek kwam voor James Milner. Voor Liverpool was het belangrijk om weer vertrouwen te tanken en ook om een keer te scoren. Want dat was voor vandaag nog niet gelukt in 2021. De laatste Premier League-goal van de ploeg viel op 27 december 2020.

Al na twee minuten kreeg Sadio Mané een grote mogelijkheid, maar hij schoot met links hard naast. Waar Liverpool dus niet scoorde, deed de thuisploeg dat wel. Heung-Min Son schoof koeltjes binnen en maakte de 1-0 op aangeven van Harry Kane, maar die goal werd afgekeurd door de VAR vanwege buitenspel. Liverpool kwam met de schrik vrij en nam het heft in handen. Tottenham, waar Steven Bergwijn een basisplaats had, kreeg het in de eerste helft steeds lastiger en noteerde in minuut 22 de laatste doelpoging.

Het leek erop dat de teams gingen rusten met een 0-0 stand, maar Liverpool beet in de 49ste minuut toch van zich af. Henderson stuurde Sadio Mané diep en die werd helemaal uit het oog verloren door Serge Aurier. Mané gaf laag voor op Roberto Firmino en hij benutte de niet te missen kans: 0-1. Het was de eerste Liverpool-goal in 486 minuten tijd. Zo scherp als Liverpool kort voor rust was, zo scherp was het ook meteen na de pauze. Trent Alexander-Arnold vuurde de rebound binnen nadat een schot van Mané nog geen doel had getroffen.

Liverpool zat op rozen en leek op weg naar eindelijk weer een Premier League-overwinning. José Mourinho en zijn mannen waren echter niet van plan om zomaar naar de slachtbank te gaan. Twee minuten na de 0-2 was er namelijk alweer het antwoord van The Spurs. Pierre Hojbjerg veegde de bal van grote afstand schitterend tegen de touwen en zorgde direct weer voor spanning in de kraker.

Het lukte Tottenham echter niet om de druk op het vijandelijke doel te houden. Dat had ook te maken met het feit dat Harry Kane in de rust uitviel. Liverpool trok de riem meteen weer aan en schoot raak via Mohamed Salah, maar goal werd afgeblazen omdat Roberto Firmino eerder in de aanval hands had gemaakt. Negen minuten na die afgekeurde goal, in de 65ste minuut, was het echter alsnog kassa. Mané haalde de trekker over en scoorde de 1-3. Gezien het spelbeeld kwam die goal Liverpool wel toe. Eindelijk speelden The Reds vanavond weer eens in de geest van vorig seizoen.

Liverpool meldt zich met de drie punten op zak weer bovenin en staat nu vierde, met slechts vier punten minder dan koploper Manchester City. Dat geeft wel aan dat het ongemeen spannend is bovenin. Tottenham moet de titelaspiraties definitief in de prullenbak gooien, zo lijkt het. De formatie van José Mourinho staat nu zesde en is vanavond in een grote wedstrijd wederom gewogen en te licht bevonden. Het was bovendien al de zevende (!) nederlaag op rij tegen Liverpool.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen