Jans berust na remise bij Sparta: "Een typische 0-0-wedstrijd"

28 januari 2021, 22:09

Ron Jans wilde donderdagavond niet al teveel woorden vuil maken aan de remise op bezoek bij Sparta Rotterdam. FC Twente speelde daar met 0-0 gelijk en meer zat er ook niet echt in, vond ook Jans. Hij kon dan ook wel leven met het gelijkspel.

"Een typische 0-0-wedstrijd. Beide ploegen maakten vandaag geen recht op de overwinning", zegt Jans via de clubkanalen. "We kregen wel allebei de mogelijkheden, maar het was meer een gevecht, duelleren en tweede ballen. We hadden net als Sparta niet de brille om er onderuit te voetballen en de wedstrijd te winnen. Het spel van Sparta ligt ons niet en daarom ben ik wel tevreden", zegt Jans.

Twente draait in 2021 nog niet echt lekker en dus was een zege fijn geweest voor het team uit Enschede. De trainer kan echter leven met een remise. "Het is heel lastig om tegen Sparta te voetballen en ik denk dat wij niet de enige ploeg zijn. Zij spelen heel veel de lange bal en staan dicht bij elkaar. Dat doen ze wekelijks en we moesten ons toch wat aanpassen. Ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen Sparta hebben we het een stuk beter gedaan. We kregen wel de ruimte om de bal van links naar rechts te spelen, maar in de zestien is het heel lastig, want daar staan ze heel compact en fysiek te verdedigen. We hebben wel spelers die met een moment wedstrijden kunnen beslissen, maar vandaag niet. Om dit soort duels te winnen moeten we beter zijn aan de bal", zegt de coach van de nummer zeven van de Eredivisie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen