Dost en Lang weer goudhaantjes bij Club Brugge

28 januari 2021, 20:42   Bijgewerkt: 28 januari 2021, 20:47

Januari begint zo langzamerhand een Nederlandse maand te worden voor Club Brugge. Met vier Nederlanders in de basis heeft de koploper donderdagavond met 1-2 gewonnen bij stadgenoot Cercle Brugge. Noa Lang maakte de winnende goal.

Brugge won afgelopen weekend mede door goals van Bas Dost en Ruud Vormer van achtervolger RC Genk en sloeg daarmee een groot gat naar de concurrentie. Brugge is ook dit seizoen de grote favoriet voor de titel, maar kwam donderdag wel verrassend op achterstand tegen Cercle, dat voorlaatste staat. Na een halfuur maakte Anthony Musaba (oud-NEC) de 1-0, maar die treffer werd al snel teniet gedaan door de gelijkmaker van Brandon Mechele.

Brugge hield daarna enige tijd gelijke tred met Cercle, maar haalde na een uur toch weer de trekker over. Hans Vanaken stuurde Dost de diepte in en hij bediende Noa Lang op maat. De Nederlander kon de bal gemakkelijk in het doel tikken en maakte zijn achtste goal van het seizoen. Dost scoorde vier keer in zijn eerste vier duels voor Brugge, maar bewees zich vandaag dus als aangever. Brugge hield de voorsprong vast en trok de 1-2 over de streep. Lang werd overigens kort na zijn doelpunt naar de kant gehaald.

Door de zesde zege op rij in de competitie staat Brugge er uitstekend voor in de Jupiler Pro League. De voorspong op Genk bedraagt twaalf punten. Bovendien is het de vierde keer op rij dat Brugge in de derby te sterk is voor Cercle.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen