Vitesse-nieuweling Ohio: "Ik kon naar Bayern, naar Juventus"

Vitesse-nieuweling Ohio: "Ik kon naar Bayern, naar Juventus"

28 januari 2021 – Vitesse heeft zich deze transferperiode versterkt met Noah Ohio. De achttienjarige aanvaller wordt gehuurd van RB Leipzig en heeft met Manchester United, Manchester City en dus Leipzig al grote clubs achter zijn naam staan. Bij Vitesse wil hij zich nu gaan bewijzen, vertelt hij aan Voetbal International.

"Mooi om terug te zijn in Nederland", vertelt Ohio. "Het voelt als thuis. Toen ik naar Manchester United ging, was dat echt spannend. Ik was net tien en kwam van FC Almere. Ik zou niet weten of ik goed was, er was een groot toernooi waar ik twee keer scoorde tegen Liverpool. We verloren met 3-2. Toen kwam er een scout en we konden het niet geloven. Manchester United wilde me hebben. Dat verzon je niet."

Na twee jaar ruilde hij die club in voor rivaal Manchester City. "United wilde dat ik bleef, maar het aanbod van City was beter. Qua opleiding, qua spelers. Ze hadden net een geweldig nieuw complex. Ik heb me daar goed ontwikkeld. Goede trainers, veel ervaringen, school via de club. Goede keuze achteraf." Daarna trok hij naar RB Leipzig. "Ik kon naar Bayern München, naar Juventus. Nee, Nederland was niet echt in beeld, dat was andere league. RB Leipzig kwam meteen met een heel goed plan."

Dat de achttienjarige spits nu bij Vitesse aan de bak gaat, ziet hij niet als een stap terug. "De trainer gaat me tijd geven, dat komt sowieso goed. Ik ben redelijk snel, goed in de een-tegen-een en als ik een kans krijg, gaat-ie er meestal in. Ik heb vertrouwen, waarom zouden we geen kampioen worden? Iedereen staat dicht bij elkaar en we spelen goed. Ik heb wedstrijden gekeken en Vitesse is echt niet minder dan anderen."

gerelateerd