Rijsbergen stoort zich aan Feyenoord: "Echt medelijden met Dick"

28 januari 2021, 17:18

Het optreden van Feyenoord tegen sc Heerenveen (3-0 verlies) heeft voor de nodige hoofdbrekens gezorgd bij Rotterdamse fans. De tik van de derde nederlaag op rij in de Eredivisie kwam hard aan, weet ook oud-international Wim Rijsbergen.

De voormalig verdediger, die tussen 1971 en 1978 het shirt van Feyenoord droeg, zag een zware ondermaats optreden van Feyenoord in Friesland. Verwacht hij dat trainer Dick Advocaat gaat vertrekken? "Nou, je kunt niet zeggen dat Dick er op zijn Dicks bij zat daar in Friesland. Zag je die kop van hem? In plaats van een energieke Dick zag ik een gelaten, zichtbaar geïrriteerde Dick op de bank zitten. En dat begrijp ik heel goed", vertelt Rijsbergen aan het Algemeen Dagblad.

Steven Berghuis zijn na afloop dat Feyenoord geen antwoord had op de tactiek van Heerenveen. "Kijk, ik ben er niet zo van om te roepen dat vroeger alles beter was en zo. Maar man, wat stoorde ik me tijdens sc Heerenveen-uit aan die Feyenoord-spelers. Ze presenteren zich allemaal als van die wijsneuzen die weten hoe het moet, maar als een tegenstander dan onverwacht in een andere tactiek speelt weten ze het opeens niet meer. Nou, wat ingewikkeld zeg, een 4-4-2-systeem! Als coach word je toch stapelgek van dat soort gasten, van wie er niet eentje op het idee komt om net wat anders te gaan staan als ploeg? En dan hoor ik na afloop zo'n Steven Berghuis roepen dat ze bij Feyenoord terug moeten naar de tekentafel. Nou, dat zal wat worden met al die architecten die daar op het veld rondlopen. Ik heb echt medelijden met Dick."

Advocaat kondigde al aan dat de staf vrijdag om tafel gaat met de selectie. "Ik denk dat Dick hoopt dat er spelers op zullen staan, die oplossingen aandragen. En niet, zoals in Friesland, alles maar gelaten over zich heen laten komen", zegt de 69-jarige Rijsbergen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen