Vente gaat bij Roda proberen carrière uit slop te halen

28 januari 2021, 16:38   Bijgewerkt: 28 januari 2021, 19:58

Dylan Vente heeft getekend bij Roda JC. De 21-jarige spits bevond zich bij Feyenoord op een zijspoor en heeft ervoor gekozen om naar Limburg te vertrekken. De Eerste Divisie-club huurt hem voor de rest van het seizoen van Feyenoord.

Vente kwam tot dusver 33 keer uit voor Feyenoord 1. Het lukte hem niet om echt door te breken in de hoofdmacht. Vorig seizoen werd hij door de Rotterdammers al aan RKC Waalwijk verhuurd. Hij speelde zeventien wedstrijden in de Eredivisie voor die club, maar scoorde niet. Dit seizoen wil hij bij Roda succesvoller zijn. Hij krijgt in Kerkrade het rugnummer elf.

Jeffrey van As, technisch directeur Roda JC, ziet in Vente een welkome versterking. Hij zal moeten concurreren met spelers als Fabian Serrarens en Erik Falkenburg. "Dylan is een talentvolle aanvaller die een uitstekende opleiding bij Feyenoord heeft genoten. Hij heeft voor diverse nationale jeugdelftallen gespeeld, waarin hij zijn doelpunten heeft meegepikt. Met zijn scorend vermogen haalt Roda JC een extra wapen in huis."

Het vertrek van Vente bij Feyenoord past in de strategie van Feyenoord, dat onlangs ook al Naoufal Bannis, Bernardo Silva en Mikael Törset Johnsen van het Onder-21-team aan FC Dordrecht verhuurde. Volgens Frank Arnesen, technisch directeur van Feyenoord, is dit voor alle partijen een prima oplossing. "Voor jonge voetballers zoals Dylan is het belangrijk om veel te spelen. Daar heeft hij op deze manier meer kans op. Roda JC krijgt er op hun beurt een goede voetballer bij, die hen hopelijk kan helpen om het verschil te maken. En voor Feyenoord is dit goed omdat het helpt in het bieden van perspectief voor de voetballers van Onder 21, wiens competitie al sinds september stil ligt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen