ADO haalt Bobby Adekanye terug naar Nederland

ADO haalt Bobby Adekanye terug naar Nederland

28 januari 2021 – Het hing al in de lucht, nu is de kogel door de kerk: ADO Den Haag haalt Bobby Adekanye terug naar Nederland. De buitenspeler wordt op huurbasis overgenomen van SS Lazio. De 21-jarige Adekanye werd voor de jaarwisseling verhuurd aan het Spaanse Cádiz, waar hij nauwelijks in de plannen voorkwam. ADO en Adekanye hebben de intentie om te kijken of er na het seizoen een langer verblijf mogelijk is.De jeugdinternational kwam slechts vijf La Liga-wedstrijden in actie. De laatste weken zat hij regelmatig op de tribune. Adekanye werd geboren in Nigeria en verhuisde op jonge leeftijd naar Nederland. De buitenspeler speelde tot 2011 in de jeugd van Ajax en verkaste daarna naar FC Barcelona. Adekanye keerde nog een jaar terug in Nederland als jeugdspeler van PSV, waarna hij via Liverpool bij Lazio belandde.

Adekanye is dolblij met zijn overstap. "Het is een eer om voor deze mooie club te spelen", zegt hij op de clubwebsite van ADO Den Haag. "Ik heb de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in het buitenland - zowel binnen als buiten de lijnen - en het is mooi dat ik mezelf nu kan presenteren aan het Nederlandse publiek", stelt de aanwinst. "Ik ben een aanvaller met durf en snelheid, die ervan houdt om een mannetje te passeren en productief te zijn. Ik hoop dat ik veel minuten kan maken en het team kan helpen om punten te pakken en in de Eredivisie te blijven. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken."

ADO lijkt met zijn komst de selectie in strijd om handhaving compleet te hebben. Eerder versterkte de nummer zestien zich al met ervaren krachten als Daryl Janmaat, Marko Vejinovic en Gianni Zuiverloon. Ook Tomislav Gomelt, Juan Familia-Castillo en doelman Martin Fraisl kwamen naar de Hofstad. Deze week voegde ADO ook Youness Mokhtar toe aan de groep.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 25 februari 2021

  2. woensdag 24 februari 2021