Giakoumakis mikt op 25 goals: "Dat zou prachtig zijn"

Giakoumakis mikt op 25 goals: "Dat zou prachtig zijn"

28 januari 2021 – Met vier goals tegen Eredivisie-verrassing Vitesse greep Giorgios Giakoumakis woensdagavond opnieuw de heldenrol bij VVV-Venlo. De Griekse spits bracht daarmee zijn seizoenstotaal op het krankzinnige aantal van twintig treffers. Dat blijkt voorafgaand aan het seizoen al de doelstelling te zijn geweest.In gesprek met Voetbal International deelt de spits een fraaie anekdote. "Toen ik hier voor het eerst in de trainerskamer kwam, zei Jay Driessen (assistent-trainer van de Venlonaren.): 'Als jij dit seizoen niet twintig doelpunten maakt, dan heb je gefaald'. Het zal ergens tussen grappig en serieus zijn bedoeld, maar hij prikkelde me zo. Wow, dacht ik, twintig goals… Is goed, ik doe het, zei ik." Inmiddels heeft hij dat aantal al gehaald, nadat hij net als tegen ADO ook tegen Vitesse viermaal toesloeg. Zijn doel is duidelijk. "25 goals? Ja, dat zou een prachtig aantal zijn."

Giakoumakis speelde in Griekenland bij enkele clubs en speelde vorig jaar op huurbasis in Polen, maar nergens toonde hij zich de topschutter die hij dit seizoen in de Eredivisie is. Ligt dat aan het dramatische niveau van de Nederlandse verdedigers? "Nee, dat vind ik niet. Kijk naar de topscorers van alle competities. Die staan bijna allemaal zo rond de vijftien, zestien goals. Met uitzondering van Robert Lewandowski, maar dat is geen mens. In vergelijking met Polen en Griekenland is de defensieve kwaliteit in Nederland echt niet minder."

Voor iets meer dan een ton kwam Giakoumakis afgelopen zomer over van AEK Athene, waar hij niet meer in de plannen voorkwam. Zijn uitstekende prestaties hebben hem een vaste plek in het Griekse nationale elftal opgeleverd en zorgen ervoor dat zijn naam op menig scoutingslijstje staat. VVV-Venlo lijkt flink te kunnen cashen voor de spits. De recordtransfer staat nog altijd op naam van Keisuke Honda. Hij vertrok in de winter van 2010 voor zes miljoen euro naar CSKA Moskou.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 25 februari 2021

  2. woensdag 24 februari 2021