Veerman over vrijheid van Feyenoord: "Het was een feestje"

28 januari 2021, 09:21

Joey Veerman was woensdagavond de absolute uitblinker van sc Heerenveen, dat in de Eredivisie eindelijk weer eens won en dat ook nog eens met grote cijfers deed van Feyenoord (3-0). De middenvelder was de spil in het aanvalsspel van de Friezen en dat kwam ook door de Rotterdamse tactiek. "Ze dekten geen enkel moment door, dat is lekker voor mij. Het was een feestje vandaag."

Dat zei Veerman met een big smile tegenover ESPN. "Ik heb een vrije rol gekregen van de trainer, dat was wel lekker", aldus de spelmaker over het 4-4-2-systeem van sc Heerenveen. "Ik moest tussen de centrale verdedigers en hun middenveld zwerven. Het is wel even geleden dat ik geen tegenstander heb gezien, moet ik zeggen. En Tibor Halilovic speelde me ook een paar keer heel aardig vrij."

Dat Feyenoord geen antwoord had op de vrije rol van Veerman, verbaasde hem. Dat ze inzakten eveneens. "Want dat vonden we allemaal lekker, helemaal prima", aldus de geboren Volendammer. "Dit hadden we wel even nodig. Je moet vertrouwen blijven houden, maar als je zo vaak niet wint, is dat lastig. Gelukkig hebben we het nu weer eens gevonden, nu is het zaak om dit door te trekken."

Lees ook: media-overzicht: 'Feyenoord armetierig slecht in Friesland'

Zomertransfer

Verder werd Veerman ook nog gevraagd naar de kans op een transfer de komende maanden. "Ik hoop op een mooie club aan het einde van dit seizoen en anders blijven we nog een jaar. Het buitenland of de Nederlandse top? Beide is wel oké, het Spaanse voetbal ligt me wel. Maar de Nederlandse top zou ook heel mooi zijn. Of er interesse is? Ja, dat hoor ik weleens, maar concreet is er nu nog niks."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen