'NAC kiest Lokhoff boven Goes als technisch manager'

'NAC kiest Lokhoff boven Goes als technisch manager'

28 januari 2021 – Ton Lokhoff (61) lijkt vanaf komend seizoen toch terug te keren bij NAC Breda. De huidige jeugdtrainer van VfL Wolfsburg heeft een aflopend contract in Duitsland komende zomer en sprak eind vorig kalenderjaar al met de Eerste Divisie-club. Hoewel er eerst geen sprake van een akkoord leek te komen, wordt die nu alsnog in februari wel verwacht.Dat schrijft BN/De Stem althans. Eerder nog kwam naar buiten dat gesprekken niets opgeleverd hadden en dat Jelle Goes de beste papieren had om de opvolger te worden van Tom Van den Abbeele, die afgelopen zomer samen met trainer Peter Hyballa werd weggestuurd. Met Maurice Steijn werd er wel een nieuwe trainer gehaald, maar voor de technisch eindverantwoordelijke werd meer tijd genomen. Goes is reeds afgevallen omdat hij te veel een 'voetbalprofessor' zou zijn.

Lokhoff zou reeds gesprekken hebben gevoerd met Steijn en hoofd jeugdopleiding Eric Hellemons. Mogelijk begint hij zelfs nog iets eerder, als hij er met Wolfsburg uitkomt om zijn contract nog iets eerder te ontbinden dan komende zomer. 'De voormalig NAC-speler en -trainer komt in Breda niet op gelijke voet te staan met Manders. De algemeen directeur is en blijft de enige statutair directeur', schrijft de ochtendkrant. Vermoedelijk gaat hij onder de titel 'technisch manager' aan het werk in Brabant. 

Met Lokhoff haalt de nummer vier van de Eerste Divisie een absolute clubman binnen. De voormalig middenvelder maakte er zijn debuut als speler en tussen 2003 en 2005 als hoofdcoach, nadat hij de zeven jaren daarvoor er assistent-trainer was geweest. Als voetballer sloot hij zijn loopbaan bovendien af in Breda, waar hij nu dus weer terugkeert na vijftien jaar.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 4 maart 2021

  2. woensdag 3 maart 2021