Frenkie de Jong bewierookt met 8'en: 'Hij is een diamant'

Frenkie de Jong bewierookt met 8'en: 'Hij is een diamant'

28 januari 2021 – Frenkie de Jong (23) verkeert in bloedvorm dit seizoen. De afgelopen weken nam hij het elftal van Ronald Koeman meermaals op sleeptouw, werd genomineerd voor de speler van de maand januari en ook bij de rentree van Lionel Messi woensdagavond was hij met een voorassist en doelpunt beslissend bij de Catalanen in de Copa del Rey-wedstrijd tegen Real Vallecano. De Spaanse media zijn opnieuw zéér positief over de Nederlander.

En dat is niets anders dan de laatste weken, waarin De Jong voorin uitblinkt en ook in goals in assists beslissend is. El Desmarque, SPORT en AS beloonden zijn spel alle drie met een 'acht', terwijl het op de rest van Koemans' elftal wel behoorlijk kritisch was. 'Hij blijkt een allrounder, die het hele veld bestrijkt. Daarnaast maakte hij niet alleen de winnende, maar had hij ook een cruciale rol bij de gelijkmaker. Hij is een diamant', schrijft SPORT over De Jong.

El Periódico was met een zeven weliswaar iets terughoudender, maar was in het commentaar juist weer enorm lovend. 'Hij dook opnieuw op het juiste moment in het zestienmetergebied op. Het is alsof hij al zijn hele leven met rugnummer negen speelt', aldus het medium. Hoewel hij pas de laatste tijd zo aanvallend speelt – eerder dit seizoen stond hij bijvoorbeeld ook nog centraal achterin – staat de teller toch al op vijf goals en vier assists, waarmee De Jong de meest scorende middenvelder is van FC Barcelona.

Lees ook: Koeman looft De Jong: "Hij is nu completer dan bij Ajax"

'Frenkie is cruciaal geworden. Niet alleen in de opbouw, maar ook in het creëren en afmaken van de kansen. De Jong maakt doelpunten en beslist wedstrijden', looft de Madrileense krant Marca over de Nederlander. 'Zijn komst was een van de grootste financiële investeringen, maar blijkt gerechtvaardigd.' Ook El Mundo Deportivo komt terug op de betaalde prijs. 'Die is hij meer dan waard geweest.' Eerder kwamen de Spaanse media ook al tot die conclusie: De Jong floreert momenteel in Catalaanse dienst.

gerelateerd