Advocaat gaat om tafel met Feyenoord: "We zijn geschrokken"

Advocaat gaat om tafel met Feyenoord: "We zijn geschrokken"

27 januari 2021 – Na de derde nederlaag op rij in de Eredivisie is het voor Dick Advocaat tijd om in te grijpen bij Feyenoord. De trainer liet na de met 3-0 verloren wedstrijd bij sc Heerenveen zijn onvrede blijken en kondigt een gesprek met de spelers aan."We moeten vrijdag bij elkaar gaan zitten en dan wil ik graag horen wat de groep ervan vindt", zei de trainer tegen RTV Rijnmond. "Het komt steeds op dezelfde jongens neer die het moeten doen. Op een gegeven moment, als het een keer niet loopt, komt er irritatie. Naar elkaar, naar de staf. Laat ze vrijdag maar vertellen wat ze dwarszit. Dat is de enige manier om eruit te komen. Of niet. Er zit wel iets in mijn hoofd, ja, dat is duidelijk."

Het spel tegen Heerenveen was zwaar ondermaats, zag de trainer. "Ik denk dat we allemaal geschrokken zijn. Dit hebben we bij Feyenoord nog niet meegemaakt, op zo'n manier verliezen. Het was moeilijk om het te aanschouwen. Tot aan de 3-0 zag ik één ploeg die het venijn had om te winnen en dat was Heerenveen. Pas na de 3-0 ging Feyenoord zich roeren, maar dat was een beetje laat."

Het ging bij Feyenoord woensdag veel over de tactiek van Heerenveen, die als een verassing kwam voor de Rotterdammers. Dat stelde Steven Berghuis althans. "We wisten wel hoe ze speelden", countert Advocaat. "Dat hebben we ook aangegeven; bijvoorbeeld dat Veerman naar binnen zou spelen. Dan moet iedereen vanuit zijn taak spelen. Dat lukte niet helemaal. Dat zullen we vrijdag zeker met elkaar moeten bespreken."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 maart 2021

  2. vrijdag 5 maart 2021

  3. donderdag 4 maart 2021