Berghuis ziet tactische problemen: "Terug naar de tekentafel"

28 januari 2021, 00:09

Het was voor Feyenoord woensdag een verrassing hoe sc Heerenveen voor de dag kwam. De Friezen wonnen verassend met 3-0 en dat had volgens Steven Berghuis alles te maken met een tactische vondst van de thuisploeg. Hij zag dat Feyenoord geen antwoord had op de tactiek van Heerenveen.

"Met name de eerste helft kwamen we heel erg slecht voor de dag", zei hij bij ESPN. "Tactisch hadden we gewoon moeite met het overtal die zij creëerden op het middenveld met Veerman. We zagen in de opstelling al dat er één buitenspeler ontbrak, maar dit hadden we niet helemaal verwacht. Dat zag je ook. Daarin hebben we tekort geschoten en daarin verlies je de wedstrijd. In het veld waren we aan het zoeken, maar hadden er heel veel moeite mee. We kregen het gewoon niet voor elkaar en daar hebben we helaas de wedstrijd verloren. We hebben er met name moeite mee als er een overtal wordt gecreëerd op het middenveld, dat was tegen AZ ook al zo."

De nederlaag in Friesland was de derde nederlaag op rij voor Feyenoord, dat zondag tegen PSV speelt. Bij rust stond Feyenoord al met 3-0 achter en daarna ging het iets beter, zag Berghuis. "Dat was wel iets beter, maar waar hebben we het over, we hebben 3-0 verloren. Dan kun je daar niet echt over spreken. We moeten terug naar de tekentafel en oplossen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen