Manchester United blameert zich tegen hekkensluiter

27 januari 2021, 23:17   Bijgewerkt: 27 januari 2021, 23:25

Manchester United is woensdagavond voor het eerst sinds 1 november onderuit gegaan in de Premier League. Op eigen terrein blameerde de ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer zich tegen hekkensluiter Sheffield United. Donny van de Beek kreeg eindelijk weer eens speelminuten in de competitie, maar kon zijn ploeg niet behoeden voor een 1-2 nederlaag.

Zoals wel vaker dit seizoen zat Van de Beek op de reservebank van Manchester United toen om 21.15 uur het eerste fluitsignaal klonk op Old Trafford. De Nederlandse middenvelder kreeg afgelopen zondag als basisspeler in het bekerduel met Liverpool (3-2 winst) weer eens een kans van Solskjaer, maar in de 66 minuten die Van de Beek speelde maakte hij weinig indruk.

Manchester United hoopte woensdag ten koste van stadsgenoot Manchester City de koppositie te heroveren en had daar een overwinning voor nodig. Op papier moest het duel met Sheffield United geen problemen opleveren, daar de tegenstander in negentien wedstrijden nog maar vijf punten had veroverd. De ontmoeting verliep echter anders dan de Engelse voetballiefhebbers hadden voorzien.

Halverwege de eerste helft nam Sheffield United brutaal de leiding tegen Manchester United, dat de laatste dertien wedstrijden niet had verloren. Uit een hoekschop kopte Kean Bryan raak. De thuisploeg moest daardoor in de achtervolging en kwam na een uur verdiend op gelijke hoogte. Met een rake kopbal maakte Harry Maguire er 1-1 van. Manchester United probeerde daarna door te drukken, maar het was Sheffield United dat opnieuw de leiding nam. Via Axel Tuanzebe schoot Oliver Burke de 1-2 binnen.

Met Van de Beek als invaller, zijn eerste competitieminuten sinds 20 december, lukte het Manchester United niet om een tweede keer langszij te komen. De thuisploeg creëerde in de slotfase nauwelijks kansen en verliet beteuterd het veld toen na 94 minuten het laatste fluitsignaal klonk. Door de nederlaag blijft Manchester United steken op de tweede plaats in de Premier League. Koploper Manchester City heeft één punt meer.