Fortuna wint ook in Waalwijk en trekt goede lijn door

27 januari 2021, 22:03   Bijgewerkt: 27 januari 2021, 23:41

Fortuna Sittard heeft woensdagavond stappen gezet naar het linkerrijtje van de Eredivisie. De ploeg van Sjors Ultee won, ondanks een laat slotoffensief van de thuisploeg, met 1-2 in het Mandemakers Stadion. Mats Seuntjens en Lisandro Semedo wisten met een intikker de Waalwijkers te vellen. In de slotfase deed David Min nog wat terug, maar dat was niet genoeg voor een gelijkspel.

Beide ploegen troffen afgelopen weekend een titelkandidaat en verloren logischerwijs ook allebei. RKC ging dapper ten onder in het Philips Stadion tegen PSV, terwijl Fortuna in eigen huis verloor van Ajax. Geen schande, maar voor vanavond stond er daardoor wel wat op het spel. Het was aanhaken of afhaken voor zowel de Waalwijkers als de ploeg van Sjors Ultee. RKC stond namelijk vier punten van de degradatiezone af en kon bij een overwinning verder afstand nemen van de ploegen die nog dieper in de gevarenzone bivakkeren. Fortuna zette onder Ultee een goede reeks neer en hebben daardoor het linkerrijtje in zicht, maar bij een nederlaag voelen ze juist de tegenstander van vandaag in hun nek hijgen. De ploeg uit Sittard moest het vanavond echter stellen zonder spits Sebastian Polter. De Duitser kreeg afgelopen weekend een rode kaart in de verloren wedstrijd tegen Ajax.

Een geweldig schot van afstand werd door Yanick van Osch met verve verwerkt tot een corner. Afgelopen weekend was Van Osch, die in de zomer overkwam van PSV, ook al uitblinker tegen Ajax. Even later liet de doelman opnieuw zien in een goede vorm te verkeren, want hij keerde een uitstekende knal van Paul Quasten op prima wijze. In het resterende deel van de eerste helft bleef het op en neer gaan, waardoor een gelijke stand in de rust een logisch gevolg was: 0-0

Als ze de lijn van de eerste helft hadden voortgezet in de kleedkamer, zaten beide ploegen met bibberende handjes de thee. De spanning was te zien in de eerste helft. Af en toe waren er wat goede combinaties, maar er ging ook erg veel mis. Tien minuten na rust was het Seuntjens die de bal dit keer wel tussen de palen kreeg. De spits uit Breda kon de voorzet van George Cox makkelijk binnenschuiven: 0-1.

Na onoplettendheid bij Said Bakari schoot Seuntjens eerst nog op Kostas Lamprou, maar in de rebound stond Semedo klaar om de bal binnen te tikken. Er was eigenlijk geen vuiltje aan de lucht voor RKC, maar toch moesten ze volledig in de achtervolging tegen Fortuna. Waar RKC grote moeite heeft om te scoren, heeft Fortuna in de tweede helft maar een paar uitbraken nodig om de bal in het netje te krijgen. Een klap voor RKC, die ze gezien het spelbeeld niet meer konden verwerken. Het niveau van de Waalwijkers daalde gedurende wedstrijd verder, waardoor Fortuna rustig achterover kon gaan leunen.

De Limburgers deden dat echter wat te veel, waardoor invaller David Min kopte de aansluitingstreffer tegen de touwen: 1-2. Dit zorgde voor een klassiek slotoffensief, waardoor bij RKC alle sluizen achterin opengingen. Echter kwamen ze achterstand niet meer te boven, waardoor het volwassen spelende Fortuna er met de winst vandoor ging. Door de overwinning klimt Fortuna naar de tiende plek op de ranglijst en neemt de ploeg van Ultee afstand van de ploegen in de onderste regionen. Aanstaande zaterdag speelt Fortuna tegen VVV-Venlo. De spits van die tegenstander, Giorgios Giakoumakis heeft er al vier meer heeft ingelegd dan het hele elftal van RKC bij elkaar samen. RKC mag zaterdag op bezoek bij Vitesse, waar diezelfde Giakoumakis vanavond vier goals tegen maakte.

Opstellingen en beoordelingen:*

RKC: Kostas Lamprou 7; Said Bakari 6, Ahmed Touba 5,5 (87. Hans Mulder -), Melle Meulensteen 6, Paul Quasten 6, (63. Sylla Sow 5); Anas Tahiri 6, Ayman Azhil 5, Thijs Oosting 6 (75. Vitalie Damascan -); Lennerd Daneels 6,5, Finn Stokkers 4 (63. David Min 6,5), Richard van der Venne 4 (63. Thierry Lutonda 5).

Fortuna Sittard: Yanick van Osch 7; Lazaros Rota 5,5, Martin Angha 6, Michaël Tirpan 6, George Cox 6.5; Ben Rienstra 6, Zian Flemming 6, Tesfaldet Tekie 5; Lissandro Semedo 6, Mats Seuntjens 7 (85. Leroy George -), Emil Hansson 6,5 (85. Jorrit Smeets -)

Man of the match: Mats Seuntjens

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen