Chelsea-debuut Tuchel verloopt teleurstellend

Chelsea-debuut Tuchel verloopt teleurstellend

27 januari 2021 – Ook onder een nieuwe trainer is het Chelsea niet gelukt om te imponeren in de Premier League. Frank Lampard werd maandag ontslagen na een reeks van vijf duels met slechts één overwinning ontslagen en ook met Thomas Tuchel aan het roer is de club tegen puntenverlies aangelopen. Tegen Wolverhampton Wanderers bleef het steken op een 0-0 gelijkspel.Tuchel koos ervoor om Hakim Ziyech een basisplaats te geven bij Chelsea. Hij vormde samen met Kai Havertz de creatieve spelers achter Olivier Giroud, die de voorkeur kreeg boven Timo Werner en Tammy Abraham. Opmerkelijk was verder Jorginho weer terugkeerde in de ploeg, nadat hij onder Lampard vaak bankzitter was. Voor Mason Mount was de entree van Tuchel vooralsnog minder goed nieuws; de Engelsman en voormalig oogappel van Lampard zat op de bank.

Ziyech moest voor creativiteit gaan zorgen vanaf de rechterkant, maar slaagde daar nauwelijks in en werd 83 minuten gewisseld voor Mount. Chelsea kreeg nauwelijks kansen, maar had wel 79 procent balbezit. Dat zegt ook iets over Wolverhampton Wanderers. De sensatie van het vorige seizoen heeft zich dit voetbaljaar gericht op overleven en is daardoor niet bepaald leuk om naar te kijken.

Succesvol is de ploeg wel, want het slaagde er vanavond in om stand te houden tegen Chelsea. De thuisploeg liet de bal veelvuldig van voet tot voet gaan, maar deed er nauwelijks iets meer. Slechts vier schoten op doel noteerde Chelsea. Wolverhampton overigens nul. Voor Tuchel zal de remise zodoende voelen als een nederlaag. De huidige achtste plaats is zwaar ondermaats en het is aan de Duitser om het team omhoog te stuwen. Wolverhampton staat dertiende.

Overige uitslag:
Burnley - Aston Villa 3-2

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021

  3. zondag 11 april 2021