Van den Brom boekt met KRC Genk eindelijk weer overwinning

Van den Brom boekt met KRC Genk eindelijk weer overwinning

27 januari 2021 – KRC Genk weet weer wat winnen is. Na vier wedstrijden zonder zege won de ploeg van trainer John van den Brom woensdagavond met 3-2 van Zulte Waregem. Daarmee herstelde Genk zich van de tik die het afgelopen weekend kreeg.Genk ging zondag met 3-2 onderuit tegen concurrent Club Brugge. In de drie wedstrijden daarvoor pakte het team van Van den Brom slechts één punt. Door de slechte reeks is Genk flink achterop geraakt in de titelstrijd. Voorafgaand aan het duel met Zulte Waregem had Genk liefst twaalf punten minder dan de koploper uit Brugge.


Het gat werd woensdag wat kleiner gemaakt. Met twee doelpunten was Paul Onuachu de grote man aan de zijde van Genk. Hij opende vlak voor rust de score en sloeg vroeg in de tweede helft opnieuw toe. Via Junya Ito liep Genk vervolgens uit naar 3-0, waarna Laurens De Bock (oud-ADO) nog wat terugdeed namens de bezoekers. In de slotfase kwam Zulte Waregem zelfs terug tot 3-2 via Gianni Bruno, maar nieuw puntenverlies bleef Van den Brom bespaard.

Door de zege op Zulte Waregem stijgt Genk van de derde naar de tweede plaats. Genk heeft nu negen punten minder dan Club Brugge, maar de koploper heeft nog wel een wedstrijd te goed. Donderdag speelt de club van Ruud Vormer, Noa Lang, Bas Dost en Stefano Denswil de derby tegen Cercle Brugge.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 4 maart 2021

  2. woensdag 3 maart 2021