Schöne kritisch in zijn keuze voor een nieuwe uitdaging

Schöne kritisch in zijn keuze voor een nieuwe uitdaging

27 januari 2021 – Het is nog onduidelijk bij welke club Lasse Schöne het seizoen afmaakt. De 34-jarige Deense middenvelder heeft over interesse niet te klagen, maar is kritisch in zijn keuze voor een nieuwe uitdaging. Sinds twee weken houdt Schöne zijn conditie op peil bij zijn oude club Ajax."Lasse wil het liefst in Nederland of dicht bij Nederland spelen. Bovenal in verband met zijn gezin", vertelt Revien Kanhai, zaakwaarnemer van Schöne namens Forza Sports Group tegen Voetbal International. De Deen liet kortgeleden zijn contract bij Genoa ontbinden en keerde vervolgens met zijn familie terug naar Nederland.

Italiaanse clubs en Turkse topclubs hebben de afgelopen weken geïnformeerd naar Schöne. "Er zaten ook zeer lucratieve aanbiedingen bij vanuit het Midden-Oosten. Maar Lasse is een bewonderingswaardig persoon en kiest in deze echt voor zijn gezin", zegt Kanhai.

"Vanuit Nederland is er interesse vanuit bijna de gehele subtop, maar voor nu lijkt daar geen ruimte vanwege financiële beperkingen door de crisis en sterkhouders op zijn plek", gaat hij verder. "Met de technisch directeuren is wel afgesproken om na de window bij elkaar te komen om te praten over een transfer deze zomer als men meer weet over de financiële en sportieve ruimte. Voor nu kijken we samen naar de juiste optie voor de rest van dit seizoen. Voetbal en gezin staat voorop."

Schöne vertelde onlangs dat hij om in aanmerking te komen voor een plek in de EK-selectie van de Deense nationale ploeg op niveau wil blijven spelen. Het is niet bekend of Ajax nog overweegt om de transfervrij middenvelder vast te leggen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 2 maart 2021

  2. maandag 1 maart 2021