Seizoen Jiménez na schedelbreuk mogelijk nog niet voorbij

Seizoen Jiménez na schedelbreuk mogelijk nog niet voorbij

27 januari 2021 – Wolverhampton Wanderers-manager Nuno Espirito Santo heeft goede hoop dat Raúl Jiménez dit seizoen nog in actie kan komen. De Mexicaanse aanvaller liep eind november in de competitiewedstrijd tegen Arsenal een schedelbreuk op en moest direct naar het ziekenhuis worden vervoerd.Jiménez werd met succes geopereerd, verliet een aantal dagen later het ziekenhuis en pakte begin januari lichte fitnessoefeningen op. Nuno denkt nu dat de 29-jarige Jiménez nog dit seizoen zijn rentree kan maken. "We zijn ervan overtuigd dat het mogelijk is. Hij doet het echt heel goed", sprak de trainer woensdag op zijn persconferentie richting het uitduel met Chelsea.

Het snelle herstel van Jiménez heeft de medische staf van Wolves verrast. "Het is erg goed nieuws dat hij dag in dag uit verbetert. Alleen al hem te zien rennen en zware trainingssessies te zien doen, geeft iedereen een boost", aldus Nuno, die aangeeft dat er geen enkel risico wordt genomen en dat het mentale welzijn van de spits een punt van zorg blijft.

"We moeten echt geduld hebben en de juiste beslissingen nemen. Hiervoor varen we op het advies van de chirurg. Raúl is nog precies dezelfde man met altijd een glimlach op zijn gezicht. Hij is bewust van het proces dat hij heeft doorgemaakt en wil sterker terugkeren. Hoe zijn hersenen zullen reageren op versnellingen, vertragingen, springen en stoten is een andere kwestie. Dat komt met de tijd."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 27 februari 2021

  2. vrijdag 26 februari 2021