Zoektocht naar meer speeltijd leidt Leemans naar De Graafschap

Zoektocht naar meer speeltijd leidt Leemans naar De Graafschap

27 januari 2021 – Clint Leemans maakt het seizoen af bij De Graafschap. PEC Zwolle verhuurt de 25-jarige middenvelder tot het einde van het seizoen aan de nummer drie van de Eerste Divisie. In Zwolle kwam Leemans de voorbije maanden alleen nog als invaller aan speeltijd.Leemans speelde vorig seizoen op huurbasis bij RKC Waalwijk en keerde in de zomer terug bij de Overijsselse club. In de eerste wedstrijden van het seizoen had Leemans een basisplaats en scoorde hij ook twee keer, maar in november werd hij naar de bank verwezen. In Doetinchem is voor Leemans het perspectief op speeltijd groter.

Met Leemans haalt De Graafschap een ervaren kracht binnen. De middenvelder speelde ruim 225 wedstrijden in het betaald voetbal, waarvan meer dan honderd in de Eredivisie. "Met de komst van Clint halen wij een ervaren speler, die op meerdere posities op het middenveld goed uit de voeten kan. Hij is een prima aanvulling voor onze selectie. Clint werd in september nog uitgeroepen tot speler van de Eredivsie", reageert manager voetbalzaken Peter Hofstede.

De kans is groot dat Leemans afgelopen dinsdag tegen Heracles Almelo (2-2) zijn laatste minuten voor PEC Zwolle heeft gemaakt. Komende zomer loopt zijn contract in Zwolle af.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 27 februari 2021

  2. vrijdag 26 februari 2021