Eerste tegenstanders Ajax en AZ in Youth League bekend

Eerste tegenstanders Ajax en AZ in Youth League bekend

27 januari 2021 – Ajax Onder-18 heeft niet ongunstig geloot voor de eerste ronde van de Youth League. Het team van trainer John Heitinga werd woensdagmiddag gekoppeld aan FC Krasnodar. AZ Onder-18 neemt het in de eerste ronde van de jeugdequivalent van de Champions League op tegen Galatasaray.De Youth League heeft door de pandemie dit seizoen een andere opzet. De groepsfase is geschrapt en het toernooi wordt in een knock-outsysteem gespeeld. De ontmoetingen worden bovendien over één in plaats van twee wedstrijden gespeeld. Woensdagmiddag vond de eerste loting plaats, met 64 clubs in de koker.

De deelnemende clubs konden zich op twee manieren plaatsen voor de Youth League. De helft van de deelnemers kwalificeerde zich op basis van de Champions League-deelname van hun eerste elftal, zoals Ajax. De andere 32 clubs plaatsen zich in de nationale competitie voor het prestigieuze jeugdtoernooi, zoals AZ.

Ajax Onder-19 schopte het in de afgelopen editie van de Youth League tot de halve finale. Door een 3-0 nederlaag tegen Benfica werd een finaleplaats misgelopen.

Meer nieuws

  1. zaterdag 27 februari 2021

  2. vrijdag 26 februari 2021