Verval in loopbaan van Sigthórsson blijft aanhouden

Verval in loopbaan van Sigthórsson blijft aanhouden

27 januari 2021 – Kolbeinn Sigthórsson heeft een binnenlandse transfer in Zweden gemaakt. De voormalig spits van AZ en Ajax verlaat AIK Solna en gaat aan de slag bij competitiegenoot IFK Göteborg. Een overstap die niet uit luxe is geboren.De loopbaan van Sigthórsson zit al jaren in het slop. Het is veelzeggend dat zijn eerste jaar als prof zijn beste was. In 2010 brak hij door bij AZ en scoorde hij vijftien doelpunten in de Eredivisie, waarmee hij een transfer naar Ajax verdiende. In Amsterdam begon Sigthórsson aardig, maar mede door blessureleed maakte hij de verwachtingen niet waar.

Na zijn vertrek bij Ajax in 2015 ging het rap bergafwaarts met de carrière Sigthórsson. Bij FC Nantes hoopte de IJslandse spits zijn loopbaan nieuw leven in te blazen, maar in Frankrijk speelde hij weinig en scoorde hij in bijna vier jaar slechts vier keer. Een tijdelijk verblijf bij Galatasaray bood geen soelaas. Door blessureleed speelde Sigthórsson zelfs geen enkele wedstrijd in Turkije. Galatasaray stuurde hem voortijdig terug naar Frankrijk.

AIK Solna pikte Sigthórsson begin 2019 op uit Frankrijk, maar ook in Zweden heeft de spits het tot nu toe niet kunnen laten zien. In 46 wedstrijden was hij slechts vier keer trefzeker voor de Zweedse club. Het afgelopen seizoen was hij vooral invaller in Solna. De komende achttien maanden hoopt Sigthórsson bij IFK Göteborg te laten zien dat hij het scoren niet helemaal is verleerd.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 27 februari 2021

  2. vrijdag 26 februari 2021