Willem II
1 – 1
ADO Den Haag
FC Groningen
0 – 0
Feyenoord

Van den Brom gefileerd: 'Als ik Vormer was, had ik hem getackeld'

Van den Brom gefileerd: 'Als ik Vormer was, had ik hem getackeld'

27 januari 2021 – René Vandereycken, oud-bondscoach van het Belgisch elftal, heeft in zijn column in Het Nieuwsblad uitgehaald naar John van den Brom. De Nederlandse trainer van KRC Genk wordt beticht van onsportief gedrag tijdens het topduel met Club Brugge. Het was volgens Vandereycken niet de eerste keer dat Van den Brom zich van zijn slechte kant liet zien.KRC Genk ging zondag mede door doelpunten van Bas Dost en Ruud Vormer met 3-2 onderuit tegen Club Brugge. Op een gegeven moment voorkwam Van den Brom dat Vormer de bal snel kon ingooien. 'Het viel me tegen dat Van den Brom voor de tweede wedstrijd op een rij de regels van de fair play vergat', schrijft Vandereycken.

'Tegen Gent trapte hij een tweede bal het veld op, nu voorkwam hij dat Ruud Vormer van Brugge snel kon ingooien. Als ik Vormer was, had ik Van den Brom getackeld', laat Vandereycken duidelijk merken niet gediend te zijn van de onsportieve acties van Van den Brom.

De Nederlandse trainer verruilde in november FC Utrecht voor KRC Genk en begon met drie overwinningen uitstekend in België. Daarna ging het snel minder. Van de laatste acht competitiewedstrijden won Genk er slechts twee. Daardoor bedraagt de achterstand op koploper Club Brugge nu liefst twaalf punten.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 24 februari 2021

  2. dinsdag 23 februari 2021