Sinisterra verdedigt Pratto: "Hij gaat nog van waarde zijn"

Sinisterra verdedigt Pratto: "Hij gaat nog van waarde zijn"

27 januari 2021 – Luis Sinisterra is vastbesloten om de Argentijn Lucas Pratto te helpen in Nederland. De Zuid-Amerikaan ziet het als zijn plicht om de Argentijn een warm welkom te geven in Rotterdam-Zuid, vooral ook omdat hij in hem een toegevoegde sportieve waarde ziet. "Neem van mij aan dat hij nog zal laten zien dat hij van waarde is voor Feyenoord."Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. Sinisterra koestert daarbij herinneringen aan het begin van zijn eigen Feyenoord-tijd, toen hij werd geholpen door Renato Tapia en Eric Botteghin. "Ze hielpen me. Zoals ik nu Lucas Pratto probeer te helpen. Pratto is een mooi mens en een goed mens. Hij is net in Nederland en veel tijd om te wennen was er niet. Hij had de pech dat hij tegen Sparta en PEC niet meteen scoorde, want dat had zomaar gekund. Dat geeft een heel ander beeld."

De buitenspeler zelf haalde ook vertrouwen aan de woorden die Jaap Stam destijds met hem deelde. "Dat ik het vertrouwen kreeg van Jaap Stam, dat weet ik nog heel goed. Vertrouwen is zo belangrijk. De scout die een belangrijke rol speelde in mijn komst naar Feyenoord, Steven Aptroot, is ook iemand die zo'n positieve rol heeft gespeeld. Als je jezelf goed voelt, komen de prestaties", denkt Sinisterra, die vandaag (woensdag) officieel zijn handtekening zette onder een nieuwe verbintenis.

Lees ookFeyenoord beloont Sinisterra (21) opnieuw met nieuw contract

"Ik heb ongelooflijk hard gewerkt. Beetje bij beetje voel ik me weer de oude Luis Sinisterra. En dan helpt zo'n contractverlenging natuurlijk ook", glimlacht Sinisterra, die nu vooral droomt van een tweede optreden in de nationale ploeg van Colombia. "Ik heb altijd contact gehouden met de mensen van de bond. Als ik presteer bij Feyenoord, hoop ik op een nieuwe uitnodiging." 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 27 februari 2021

  2. vrijdag 26 februari 2021