FC Twente klaar op de markt: "Kunnen in de subtop mee"

FC Twente klaar op de markt: "Kunnen in de subtop mee"

27 januari 2021 – FC Twente is reeds klaar op de transfermarkt. De Tukkers haalden deze winter Issah Abass en Luciano Narsingh nadat een deel van de (reserve)voorhoedespelers vertrok en Vaclav Cerny geblesseerd raakte. Daar blijft het bij, zo stelt technisch directeur Jan Streuer. "Als de geblesseerde spelers terug zijn, hebben we een groep waarmee we heel aardig in de subtop kunnen meedoen."Dat vertelt hij tegenover TC/Tubantia over de situatie van FC Twente, bij wie onder andere Jayden Oosterwolde, Wout Brama en Tyronne Ebuehi anders dan Cerny nog wel worden terugverwacht in de komende weken. Door het vertrek van 'supersub' Alexander Jeremejeff heeft Ron Jans geen echte targetman meer die hij kan inbrengen als het nodig is en die komt er dus ook niet, zo kondigt Streuer aan.

"Als Ajax met Tadic in de spits speelt, geef je ook geen hoge ballen van de zijkanten. Als je een targetman haalt, moet je anders gaan spelen. Wij hebben bewust gekozen voor aanvallers met snelheid, een individuele actie en jongens die bereid zijn veel druk te zetten. Dat gaan we halverwege het seizoen niet veranderen. Het moet wel passen bij hoe we willen spelen", aldus de technisch directeur.

Afgelopen weekend werd verdediger Dario Dumic nog naar voren gestuurd bij een achterstand tegen VVV-Venlo voor de nodige fysieke kracht bij gebrek aan targetman. Desondanks blijft Streuer achter zijn opinie staan en zijn de Tukkers in principe dus uitgeshopt op de transfermarkt.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 27 februari 2021

  2. vrijdag 26 februari 2021