Man City klimt naar eerste plaats, Arsenal neemt wraak

26 januari 2021, 23:12

Voor op z'n minst een dag mag Manchester City zich de koploper van de Premier League noemen. De ploeg van trainer Pep Guardiola kende een probleemloze avond tegen West Bromwich Albion en won overtuigend met 0-5. Arsenal boekte eveneens een zege. De Londense club boog tegen Southampton een 1-0 achterstand om in een 3-1 zege.

West Bromwich Albion - Manchester City 0-5

Op The Hawthorns boekte Manchester City dinsdag zijn zevende opeenvolgende zege in de Premier League. Na een helft spelen was het duidelijk dat de punten naar The Citizens zouden gaaan. Manchester City leidde toen al met 0-4 door doelpunten van Ilkay Gündogan (twee keer), João Cancelo en Riyad Mahrez.

Zonder de afwezige Nathan Aké deed Manchester City het na rust wat rustiger aan. De bezoekers scoorden nog slechts eenmaal, via Raheem Sterling. Door de zege staat Manchester City één punt los van stadsgenoot Manchester United. De ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer komt morgen in actie tegen Sheffield United en kan dan de koppositie weer overnemen.

Southampton - Arsenal 1-3

Voor de tweede keer in vier dagen kwamen Southampton en Arsenal elkaar tegen. Afgelopen zaterdag troffen de clubs elkaar in het kader van de FA Cup. Southampton diende Arsenal toen het eerste doelpunt in een maand tijd toe en stootte met een 1-0 zege door naar de achtste finale van het toernooi.

Ook dinsdagavond kwam Southampton op voorsprong tegen Arsenal. Al na drie minuten opende Stuart Armstrong de score, maar de bezoekers rechtten vrijwel direct de rug via Nicolas Pépé. Bukayo Saka maakte er vlak voor rust ook 1-2 van, waarna Alexandre Lacazette twintig minuten voor tijd de wedstrijd besliste door de 1-3 voor zijn rekening te nemen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen