Lukaku kan na heet avondje lange neus trekken naar Zlatan

Lukaku kan na heet avondje lange neus trekken naar Zlatan

26 januari 2021 – In een derby met alles erop en eraan heeft Inter zich ten koste van AC Milan geplaatst voor de halve finale van de Coppa Italia. Hoofdrollen waren er voor Romelu Lukaku en Zlatan Ibrahimovic, die beiden scoorden en het flink met elkaar aan de stok kregen. Invaller Christian Eriksen werd met een doelpunt in minuut 97 de matchwinner: 2-1.Het was Ibrahimovic die dinsdagavond het eerst toesloeg. De 39-jarige Zweed werd in het strafschopgebied in de gaten gehouden door meerdere spelers, maar vond een gaatje en schoot de bal in de verre hoek langs doelman Samir Handanovic. Een kwartiertje deed Ibrahimovic opnieuw van zich spreken, maar op een heel andere manier.

Ibrahimovic kreeg het aan de stok met Lukaku. De vlam sloeg vlak voor rust in de pan. De spitsen kregen een woordenwisseling, stonden met de koppen tegen elkaar en moesten vervolgens door hun ploeggenoten uit elkaar worden gehouden. De spelers werden bestraft met een gele kaart en waren nog niet bedaard toen de teams in de theepauze de kleedkamers opzochten.

Voor Ibrahimovic bleef het niet bij die ene gele kaart. Na een klein uur spelen kreeg de Zweed nogmaals geel, ditmaal na een overtreding op Aleksandar Kolarov. Met elf tegen tien dwong Inter tien minuten na het wegsturen van Ibrahimovic een strafschop af. De bal werd op de stip gelegd na een overtreding Nicolò Barella en via de onderkant van de lat binnengeschoten door Lukaku.

Voor arbiter Paolo Valeri zat de wedstrijd er daarna op. Hij raakte geblesseerd en werd vervangen door de vierde man. Mede door de scheidsrechterswissel werden tien minuten blessuretijd aan de wedstrijd toegevoegd. In de extra tijd groeide Eriksen uit tot matchwinner door een vrije trap vanaf een meter of twintig binnen te knallen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 27 februari 2021

  2. vrijdag 26 februari 2021