Voetbalsupporters de straat op om rellen te voorkomen

Voetbalsupporters de straat op om rellen te voorkomen

26 januari 2021 – In verschillende steden in Nederland zijn groepen voetbalsupporters dinsdagavond de straat opgegaan om hun stad te beschermen tegen relschoppers en plunderaars. De harde kernen van onder meer PSV, NAC Breda, MVV en FC Den Bosch verzamelden zich om een oogje in het zeil te houden en de politie bij te staan.In Maastricht kwamen supporters van MVV bijeen om de straten in de gaten de houden. Naar verluidt ging het om een groep van honderd tot tweehonderd fans. De fanatieke Angel Side kondigde maandag al aan rellen niet te zullen tolereren. 'Voor iedereen die toch meent aan onze stad te moeten komen, hopen we dat de politie jullie vindt voordat wij dat doen', werden de relschoppers gewaarschuwd.

Ook in Den Bosch, waar het maandagavond helemaal misging, waren veel supporters op de been. Omroep Brabant schrijft dat de harde kern van FC Den Bosch herkenbaar in oranje hesjes zichtbaar in de stad waren. "Maatregelen zijn helaas nodig om een herhaling van plunderingen te voorkomen. Wij dragen hier graag een steentje aan bij in goede afstemming met politie en gemeente. Want Den Bosch is mooier dan Parijs en dat houden we graag zo", aldus iemand van de M-Side.

In Breda werd de aanwezigheid van supporters minder gewaardeerd. Een groep van honderd NAC-fans werd ingesloten en vervolgens naar huis gestuurd.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 27 februari 2021

  2. vrijdag 26 februari 2021