'Bosz haalt met Frimpong nog een Nederlander naar Leverkusen'

'Bosz haalt met Frimpong nog een Nederlander naar Leverkusen'

26 januari 2021 – Bayer Leverkusen staat op het punt om zich te versterken met Jeremie Frimpong, zo verzekeren diverse Duitse en Engelse media. De twintigjarige rechtervleugelverdediger van Celtic wordt na Timothy Fosu-Mensah de tweede Nederlandse winteraanwinst van de club van trainer Peter Bosz.



Leverkusen heeft volgens onder meer het Duitse Sky Sport een bod van elf miljoen euro uitgebracht op Frimpong. Zonder de naam van de Duitse club in de mond te nemen, bevestigde Celtic-trainer Neil Lennon dinsdag dat Frimpong op weg is naar de uitgang. "We zijn teleurgesteld dat we hem kwijtraken, maar hij kwam binnen voor 300.000 pond en we kunnen hem voor een enorm bedrag verkopen."

Frimpong werd geboren in Amsterdam en verhuisde op zevenjarige leeftijd naar Engeland, waar hij jaren in de jeugdopleiding van Manchester City speelde. In de zomer van 2019 verkaste hij naar Celtic, waar hij snel uitgroeide tot basisspeler. Dit seizoen speelde Frimpong in alle competities dertig wedstrijden voor de Schotse grootmacht.

In Leverkusen komt Frimpong landgenoten Fosu-Mensah en Daley Sinkgraven tegen. De ploeg van trainer Bosz bezet in de Bundesliga de derde plaats met tien punten achterstand op koploper Bayern München.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 27 februari 2021

  2. vrijdag 26 februari 2021