Ghoochannejhad als invaller opnieuw goud waard

Ghoochannejhad als invaller opnieuw goud waard

26 januari 2021 – PEC Zwolle en Heracles Almelo hebben dinsdagavond een punt overgehouden aan hun onderlinge ontmoeting. De Zwollenaren bogen na rust een 0-2 achterstand om in een 2-2 gelijkspel. Als invaller was Reza Ghoochannejhad opnieuw belangrijk voor PEC Zwolle.Een derby is voor spelers altijd een extra motivatie om goed voor de dag te komen. In het geval van Heracles lukte dat uiterst aardig vanavond. Binnen een minuut lag de bal al in het netje. In de omschakeling combineerde Silvester van de Water uitstekend met Rai Vloet, waarbij Bram van Polen te vroeg instapte. Eerstgenoemde gaf de bal af aan Lucas Schoofs die simpel zijn tweede doelpunt van het seizoen kon binnentikken.

De vroege 0-1 voorsprong bracht de Heraclieden in een comfortabele positie. PEC mocht de bal hebben en eindeloos proberen door de verdediging van Heracles heen te combineren. Dat wilde maar niet lukken. Verdedigers als Giacomo Quagliata en Marco Rente zaten dicht op hun directe tegenstanders, die zo een lastige eerste helft beleefden. Een slippertje bracht Eliano Reijnders wel in de positie om een afstandsschot te lossen, maar dat was geen groot gevaar voor doelman Janis Blaswich.

Niet veel later hing er een penalty in de lucht voor de uitploeg om de voorsprong verder te vergroten. Na een ingestudeerde vrije trap kwam er veel geschreeuw bij eindstation Ismail Azzaoui vandaan. Hij maaide onder de bal door en trapte vervolgens tegen Bram van Polen aan die het blok had gezet. De VAR concludeerde na een tijdje dat scheidsrechter Marc Nagtegaal niet volledig fout zat, waardoor de 0-1 stand onveranderd bleef.

Toch verdubbelde de voorsprong nog vlak voor rust. Weer speelde Schoofs een belangrijke rol door Burgzorg weg te steken met een prachtige pass. De echte hoofdrol ging echter naar Zetterer. De doelman kwam onnodig ver uit zijn doel, waardoor Burgzorg de bal met gemak langs de keeper schoot. Het rustsignaal klonk direct, nadat de 0-2 was genoteerd op het scorebord. John Stegeman moest in de rust weer naar de spreekwoordelijke tekentafel om een antwoord te verzinnen. Frappant was wel dat hij in de tweede helft Rico Strieder liet invallen in plaats van voor een aanvallende wissel te kiezen.

Desondanks kwam PEC wel snel terug in de wedstrijd. Een fout van Rente leverde een aanvalsmogelijkheid op voor de Zwollenaren. De bal kwam uiteindelijk uit bij Misidjan, die zijn kans schoon zag. Rente toucheerde de bal ongelukkig, waardoor Blaswich kansloos achterbleef en de aansluitingstreffer een feit was. De thuisploeg oogde dreigender na rust en drukte door. De held van afgelopen weekend, Ghoochannejhad, kwam binnen de lijnen en kopte binnen een minuut de 2-2 binnen.

Een slotfase vol chaos brak aan, waarbij beide ploegen vol voor de overwinning gingen. De grootste dreiging kwam van de kant van de thuisploeg, maar de spelers slaagden er niet meer in om een doelpunt te produceren. Heracles domineerde de eerste helft qua kansen, PEC Zwolle de tweede helft en dat heeft gezorgd voor de evenwichtige 2-2 eindstand.

Opstellingen en beoordelingen*
PEC Zwolle
: Michael Zetterer 4, Sai van Wermeskerken 5, Sam Kersten 6, Bram van Polen 5, Yuta Nakayama 4.5, Thomas Lam 6, Eliano Reijnders 5.5 (46' Rico Strieder 6.5), Dean Huiberts 4.5 (87' Pelle Clement -), Virgil Misidjan 6.5 (71' Clint Leemans -), Thomas Buitink 5.5 (71' Reza Ghoochannejhad -), Immanuel Pherai 6

Heracles Almelo: Janis Blaswich 6, Tim Breukers 5.5, Marco Rente 6, Robin Pröpper 5, Giacomo Quagliata 6.5 (70' Jeff Hardeveld 5.5), Luca de la Torre 5.5, Ismail Azzaoui 5.5 (60' Ahmed Kutucu 5), Lucas Schoofs 7.5,  Silvester van der Water 6.5 (88' Adrian Szöke -), Rai Vloet 7, Delano Burgzorg 7 (88' Teun Bijleveld -)

Man of the match: Reza Ghoochannejhad

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 27 februari 2021

  2. vrijdag 26 februari 2021