Gómez verruilt Atalanta voor Sevilla na conflict met Gasperini

Gómez verruilt Atalanta voor Sevilla na conflict met Gasperini

26 januari 2021 – Sevilla heeft maandagavond de komst van Papu Gómez afgerond. De 32-jarige spelmaker komt over van Atalanta, waar de Argentijnse spelmaker overhoop lag met trainer Gian Piero Gasperini. De breuk bleek niet te kunnen worden gelijmd en Sevilla maakt daar dankbaar gebruik van.Gómez tekent bij Sevilla een contract voor drie en een half seizoen, tot de zomer van 2024. De clubs maken niet bekend welk bedrag gemoeid is met de transfer, maar Spaanse en Italiaanse media reppen over een transfersom van rond de acht miljoen euro, inclusief bonussen. Bij Sevilla wordt Gómez teamgenoot van onder meer Luuk de Jong, Karim Rekik, Nemanja Gudelj en Oussama Idrissi.

In aanloop naar de wedstrijd van Atalanta in de Champions League tegen Ajax werd duidelijk dat Gómez en Gasperini onenigheid hadden. De relatie zou zijn bekoeld door een incident tijdens het 1-1 gelijkspel tegen FC Midtjylland. Gómez zou toen hebben geweigerd een tactische aanwijzing van Gasperini op te volgen. In de rust werd de aanvoerder gewisseld. Na het duel met Ajax kwam Gómez nog maar één keer in actie voor Atalanta.

Bij Sevilla komt Gómez terecht bij de nummer vier van de Spaanse competitie. In theorie zou hij komende woensdag tegen Valencia zijn debuut voor nieuwe club kunnen makeen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 27 februari 2021

  2. vrijdag 26 februari 2021