Advocaat geeft niet op: "Zo'n inhaalrace kan nu ook weer"

Advocaat geeft niet op: "Zo'n inhaalrace kan nu ook weer"

26 januari 2021 – Na de verloren wedstrijden tegen Ajax en AZ hoopt Feyenoord de draad weer op te pakken. De Rotterdammers treden woensdagavond in Friesland aan tegen sc Heerenveen, dat al bijna drie maanden wacht op een competitiezege. Advocaat verwacht dat zijn ploeg na teleurstellend verlopen toppers gemotiveerd voor de dag komt in het Abe Lenstra Stadion."We zullen als team moeten reageren, maar dat willen de spelers zelf ook. Wat dat betreft zit het met de motivatie in dit elftal gewoon goed", vertelt Advocaat op het clubkanaal. Eerder dit seizoen won Feyenoord met 3-0 van sc Heerenveen. "Thuis speelden we tegen hen een van onze betere wedstrijden. We moeten aan de bak, want we willen niet ook daar met een nederlaag weggaan."

Feyenoord verloor dit seizoen drie maal, iedere keer tegen een concurrent. De resultaten vertellen volgens Advocaat niet het hele verhaal. "Want juist in de topwedstrijden hebben we goed meegedaan en tegen Vitesse en Ajax verdienden we meer. Dat is inherent aan voetbal. Aan ons om de positieve punten mee te nemen."

Door de nederlagen tegen Ajax en AZ is Feyenoord gezakt naar de vijfde plaats in de Eredivisie. De Amsterdamse koploper heeft inmiddels een flinke voorsprong opgebouwd. "We staan negen punten achter, dat is veel. Maar waarom zouden we niet zo'n inhaalrace kunnen maken als vorig jaar? Het gaat erom dat de jongens weten dat ze het kunnen. Wij willen Europees voetbal halen en bekijken het per wedstrijd."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 27 februari 2021

  2. vrijdag 26 februari 2021