Chelsea handelt snel en stelt Tuchel aan als opvolger Lampard

Chelsea handelt snel en stelt Tuchel aan als opvolger Lampard

26 januari 2021 – Thomas Tuchel is de nieuwe trainer van Chelsea, zo maakt de Londense club dinsdagavond bekend via de officiële kanalen. De 47-jarige Duitse trainer is op Stamford Bridge de opvolger van Frank Lampard, die maandag vanwege de tegenvallende resultaten werd ontslagen. Tuchel heeft bij Chelsea een contract getekend voor anderhalf seizoen, tot de zomer van 2022.De aanstelling van Tuchel bij Chelsea komt niet als een verrassing. Engelse media wisten dinsdag al te melden dat de Duitse oefenmeester aan de slag zou gaan op Stamford Bridge. Tuchel werd in december ontslagen bij Paris Saint-Germain en zat sindsdien zonder club. In het verleden was hij ook trainer van FSV Mainz 05 en Borussia Dortmund.

Bij Chelsea komt Tuchel terecht bij de huidige nummer negen van de Premier League. De Londense club trok afgelopen zomer de portemonnee om de selectie van Lampard flink te versterken. Vele miljoenen werd uitgegeven voor de komst van onder meer Hakim Ziyech, Timo Werner, Kai Havertz, Ben Chilwell en Edouard Mendy. Bovendien werd Thiago Silva, een oude bekende van Tuchel, transfervrij overgenomen van PSG.

Met de vele versterkingen hoopte Chelsea mee te doen om de prijzen, maar halverwege het seizoen bevinden The Blues zich slechts in de middenmoot van de Premier League. Van de laatste vijf competitiewedsstrijden werd er slechts één gewonnen. Tuchel moet de boel weer op de rit zien te krijgen in Londen.

"We hebben het grootste respect voor het werk van Frank Lampard en de erfenis die hij bij Chelsea heeft gecreëerd. Tegelijkertijd kan ik niet wachten om mijn nieuwe team te ontmoeten en deel te nemen aan de meest competitieve competitie in het voetbal. Ik ben dankbaar dat ik nu deel uitmaak van de Chelsea-familie, het voelt geweldig", reageert Tuchel.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 27 februari 2021

  2. vrijdag 26 februari 2021