Recordaankoop Antwerp op huurbasis naar PEC Zwolle

Recordaankoop Antwerp op huurbasis naar PEC Zwolle

26 januari 2021 – PEC Zwolle heeft voor de derde keer deze transferperiode toegeslagen. Wederom hebben de Zwollenaren een aanvaller aangetrokken. Manuel Benson (23) wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Royal Antwerp. Eerder deze maand werden Virgil Misidjan en Thomas Buitink vastgelegd door PEC Zwolle.Benson is een die sinds de zomer van 2019 op de loonlijst staat in Antwerpen. De Belgische club nam Benson anderhalf jaar geleden voor drie miljoen euro over van KRC Genk. Dat is het hoogste bedrag wat Royal Antwerp ooit voor een speler neertelde. De hoge verwachtingen heeft Benson niet kunnen waarmaken. In totaal kwam hij tot 24 wedstrijden en slecht twee doelpunten voor Antwerp.

Dit seizoen kwam Benson nauwelijks voor in de plannen van trainer Ivan Leko en zijn opvolger Frank Vercauteren. In Zwolle maakt hij meer kans op speeltijd. "Het was bekend dat wij vooral in de voorste linie nog versterking zochten. Met de komst van Buitink, Misidjan en nu Benson hebben we drie kwalitatieve aanwinsten gestrikt. Wij hebben hem sinds vorig seizoen al op onze radar staan. Ondanks dat de transfer toen niet doorging, heb ik wel intensief contact met hem gehouden", reageert technisch manager Mike Willems.

FC Groningen hengelde naar verluidt ook naar de diensten van Benson, die dinsdagavond als toeschouwer aanwezig is bij de competitiewedstrijd van PEC Zwolle tegen Heracles Almelo. "Ondanks veel interesse uit Nederland en België, waren we er mede door onze goede verstandhouding snel uit. Benson past bij onze kijk op voetbal en moet met zijn aanvallende kwaliteiten in staat zijn onze spitsen te bedienen, waardoor hopelijk ook het scorend vermogen van onze selectie verder zal toenemen."

Benson volgt de Nederlandse competitie op de voet en heeft veel goede dingen gehoord en gezien van zijn tijdelijke werkgever. "Het is een ploeg die graag de bal heeft en wil voetballen op de helft van de tegenstander. Die aanvallende stijl past in mijn straatje. Daarnaast volgt de club mij al langere tijd intensief en daar straalt vertrouwen uit. De keuze had ik dan ook snel gemaakt. Ik ben topfit en hoop dan ook zo snel mogelijk bij de wedstrijdselectie te zitten, want ik heb veel goesting om op het veld de supporters te vermaken."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 27 februari 2021

  2. vrijdag 26 februari 2021