SC Heerenveen spreekt vertrouwen uit in bekritiseerde Jansen

SC Heerenveen spreekt vertrouwen uit in bekritiseerde Jansen

26 januari 2021 – SC Heerenveen gaat het voorbeeld van Willem II niet volgen. De Tilburgers ontsloegen dinsdag Adrie Koster, maar de Friese club neemt geen afscheid van Johnny Jansen. De clubleiding van Heerenveen heeft in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Feyenoord het vertrouwen in de 45-jarige trainer uitgesproken.Bij het persmoment richting het thuisduel met Feyenoord schoof technisch manager Gerry Hamstra aan naast Jansen. Ondanks dat Heerenveen geen van de laatste elf competitiewedstrijden won, staat de trainer intern niet ter discussie, zo maakte Hamstra duidelijk. "Wij zijn met elkaar een traject ingegaan. Nu zitten we in een minder goede fase. Dat is voor iedereen duidelijk. Daar moeten we met elkaar uitkomen", wordt de technisch manager geciteerd door de Leeuwarder Courant.

Ondanks de aanhoudende matige resultaten bezet Heerenveen nog altijd de negende plaats in de Eredivisie. Veel clubs hijgen de Friezen echter in de nek. Zo staan nummers tien tot en met veertien Sparta Rotterdam, Heracles Almelo, PEC Zwolle, Fortuna Sittard en VVV-Venlo binnen drie punten van Heerenveen. 

De Friezen hebben de komende weken een zwaar programma. Na het duel met Feyenoord staan wedstrijden tegen FC Twente, Vitesse, opnieuw Feyenoord (beker) en AZ op het programma.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 27 februari 2021

  2. vrijdag 26 februari 2021