Oogblessure Jørgensen valt mee, Bijlow traint met groep

Oogblessure Jørgensen valt mee, Bijlow traint met groep

26 januari 2021 – Nicolai Jørgensen kan woensdagavond gewoon in actie komen als Feyenoord het opneemt tegen sc Heerenveen. De Deense spits liep zondag in de verloren topper tegen AZ (2-3) een oogblessure op en werd daardoor vroegtijdig naar de kant gehaald. Dinsdag trainde Jørgensen alweer voluit mee.Jørgensen werd zondag na een uur gewisseld nadat hij een vinger in zijn oog kreeg. Trainer Dick Advocaat maakte na afloop van de wedstrijd bekend dat de aan Galatasaray gelinkte spits met een één oog niets meer kon zien. De schade valt gelukkig mee, aangezien Jørgensen woensdag gewoon deel zal uitmaken van de wedstrijdselectie van Feyenoord.

In tegenstelling tot Jørgensen reist Orkun Kökcü niet mee naar Friesland. "Hij heeft toch nog iets meer tijd nodig voor zijn herstel", laat Advocaat weten via het clubkanaal. Justin Bijlow, die begin november een voetblessure opliep, trainde dinsdag voor het eerst weer met de groep. "Heel goed om te zien", aldus Advocaat.

Na de nederlaag tegen AZ bezet Feyenoord de vijfde plaats in de Eredivisie. De achterstand op koploper Ajax bedraagt negen punten. In Heerenveen treft Feyenoord een ploeg uit vorm. De Friezen boekten op 1 november hun laatste zege.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 27 februari 2021

  2. vrijdag 26 februari 2021