Peters: "Ontslag Koster vooral een boodschap naar ons"

Peters: "Ontslag Koster vooral een boodschap naar ons"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

26 januari 2021 – Willem II-aanvoerder Jordens Peters trekt zich het ontslag van trainer Adrie Koster ook persoonlijk aan. De club nam dinsdagochtend afscheid van de trainer, omdat de resultaten al het hele seizoen tegenvallen. Peters ziet het ontslag als een duidelijk signaal naar de spelersgroep.

Peters snapt dat het altijd de trainer is die eruit vliegt wanneer het minder gaat. "Ik heb nog nooit een club gezien die de spelers ontslaat en de trainer laat zitten", begon hij in gesprek met het Brabants Dagblad. "Maar wij voelen dat het besluit om Adrie Koster weg te sturen natuurlijk vooral ook richting ons bedoeld is, als een boodschap dat we het niet goed hebben gedaan." Peters verwacht niet plotseling een heel ander Willem II te gaan zien. "We zaten in een negatieve spiraal. Die wil de club doorbreken en daar komt zo'n beslissing uit voort. Je staat natuurlijk wel op de zeventiende plek."

Nadat hij het nieuws te horen had gekregen, sprak Koster nog met zijn aanvoerder. "Adrie weet ook dat het zo werkt. Ik heb hem nog even gesproken nadat hij ons het nieuws tijdens het ontbijt had meegedeeld. Hij is daar heel reëel in. Hij gaf ook mee dat het aan ons is om te bewijzen dat het niet terecht is dat we zo laag staan." Peters vindt het niet nodig om als aanvoerder gehoord te worden in de keuze voor een nieuwe trainer. "De beleidsbepalers zijn heel deskundig. Joris en Martin (technisch directeur Joris Mathijsen en algemeen directeur Martin van Geel, red.) zijn geen groentjes in de voetballerij. Zij weten wat er bij degradatievoetbal wordt gevraagd. Uiteindelijk zie je als speler wie er gaat verschijnen."

Joris Mathijsen gaf tegenover dezelfde krant aan dat er nog niet met mogelijk opvolgers van Koster is gesproken. "We hebben eerst Adrie dit moeilijke besluit medegedeeld en nu gaan we het proces van de opvolging starten", zei hij. Over het functieprofiel wilde hij niks zeggen. "Maar het mag duidelijk zijn dat we iets willen veranderen." Assistent-trainers Gery Vink, Chima Onyeike en Harald Wapenaar zullen vooralsnog de taken van Koster overnemen.

Lees ook: Willem II neemt na tegenvallende resultaten afscheid van Koster

gerelateerd