FC Groningen
0 – 0
Feyenoord

Jansen looft Midtsjø: "Ik prijs me gelukkig met hem"

Jansen looft Midtsjø: "Ik prijs me gelukkig met hem"

26 januari 2021 – Nadat AZ zondagmiddag opnieuw de sterkste bleek in een topper (2-3 tegen Feyenoord), kan het zich nu gaan richten op de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Voorafgaand aan dat duel had trainer Pascal Jansen mooie woorden over voor Fredrik Midtsjø. Hij reageerde op de woorden van Myron Boadu, die de Noor na de wedstrijd in De Kuip de beste speler van AZ noemde. "Ik snap wel waarom Myron dat zegt", reageerde Jansen tegenover het Algemeen Dagblad. "Hij is een speler die wat minder in de spotlights staat. Maar ik ben ervan overtuigd dat hij nóg beter kan. Hij kan nog beter aansluiting zoeken naar de zestien. Hij is enorm veelzijdig en ik prijs me gelukkig met hem in de selectie."

Aan het begin van het lopende seizoen was Midtsjø nog zoekende naar zijn vorm. Onder meer cruciaal balverlies in de voorronde Champions League tegen Dinamo Kiev bleef lang hangen bij de middenvelder. "Ik heb het regelmatig met hem over dat soort momenten gehad. Het gaat dan over het risico dat hij in z'n spel legt. Daarover sparren we veel", vertelde Jansen.

"Het is ook een kracht van hem," weet hij, "want hij doet het op plekken waar de tegenstander het niet verwacht. Je moet hem zeker niet afremmen, maar als het een of twee keer is mislukt, is het misschien geen goed idee om het snel daara nog een keer te doen", adviseerde de trainer.

Tegen Feyenoord profiteerde AZ van de grote ruimtes die de Rotterdammers lieten liggen. Ook tegen Utrecht verwacht Jansen deze ruimte te krijgen. "We verwachten dat we met dezelfde dynamiek kunnen spelen als tegen Feyenoord. Fysiek is dat geen enkel probleem, het gaat met name om het mentale gedeelte."

Woensdagavond om 18.45 uur speelt AZ in eigen huis de wedstrijd tegen FC Utrecht.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 24 februari 2021

  2. dinsdag 23 februari 2021