Koeman wil met sterkste elf aantreden in Copa del Rey

Koeman wil met sterkste elf aantreden in Copa del Rey

26 januari 2021 – Ronald Koeman neemt de Copa del Rey uiterst serieus, zo liet hij dinsdagmiddag blijken op de persconferentie in aanloop naar het duel tegen Rayo Vallecano. Hij vertelde onder meer van plan te zijn een sterk elftal neer te zetten tegen de tweededivisionist. Sergino Dest maakt daar geen onderdeel van uit: hij kampt nog altijd met een spierblessure.Van onderschatting mag sowieso geen sprake zijn, was Koeman duidelijk. "We spelen tegen een lastig team, in een lastig stadion. We moeten gedurende de hele wedstrijd gefocust zijn." Gezien de teleurstellende achterstand op koploper Atlético Madrid in La Liga is de beker misschien wel nog belangrijker geworden. Dat Atlético, evenals Real Madrid in dat toernooi al uitgeschakeld is, ziet hij niet per se als voordeel. "Er zijn nog genoeg andere sterke ploegen", was Koeman duidelijk.

Ondanks de personele problemen die Barcelona in de achterhoede heeft gehad, is Koeman niet van plan spelers rust te geven in het bekerduel. "Door de blessures van Piqué en Umtiti zijn we inderdaad beperkt geweest in onze mogelijkheden in het centrum van de verdediging. Als er momenten zijn waarop we denken dat we ze rust kunnen gunnen, zullen we dat doen. Maar morgen zetten we een team neer dat moet winnen. De spelers zijn fit genoeg om te spelen."

Messi
Koeman kan ik het bekeraffiche ook weer beschikken over Lionel Messi, die de schorsing na zijn eerste rode kaart ooit heeft uitgezeten. "Hij wil heel graag spelen", zei Koeman. "Hij is een winnaar en wil er in alle wedstrijden staan. We zullen tot morgen moeten wachten om te zien of hij ook zal spelen." De Argentijn is in ieder geval fit. "Messi had wat last, maar is nu er nu klaar voor. Om prijzen te pakken hebben we Messi op z'n beste niveau nodig." 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 27 februari 2021

  2. vrijdag 26 februari 2021