Fortuna Sittard legt George na proefperiode definitief vast

Fortuna Sittard legt George na proefperiode definitief vast

26 januari 2021 – Fortuna Sittard heeft zich per direct versterkt met de transfervrije Leroy George (op archiefbeeld). De 33-jarige vleugelspeler was al enkele weken op proef bij de Limburgers en heeft vervolgens voor en half jaar getekend. George zelf gaf aan blij te zijn om na enkele buitenlandse avonturen terug te keren in Nederland.



"Het is goed om weer terug te zijn", begon George op de clubwebsite. "Ik ben blij met de kans om mezelf weer te kunnen laten zien op Eredivisie-niveau. Daar ben ik Fortuna Sittard enorm dankbaar voor. Ik kan niet wachten om een bijdrage te leveren aan de ambities van de club." Die ambitie zal onder meer zijn om veilig in de middenmoot te eindigen. Momenteel staat Fortuna dertiende, acht punten boven de degradatiestreep.

Ook technisch manager Sjoerd Ars is blij met het vastleggen van de ervaren George. "Leroy heeft de afgelopen weken met ons meegetraind, waardoor we een goed beeld hebben van zijn kwaliteiten. We halen met hem een ervaren speler in huis, die op verschillende posities in de voorhoede uit de voeten kan. Hij is bovendien topfit, dus kan er meteen staan. Dat is ook een fijne bijkomstigheid in deze drukke periode."

George stroomde in 2007 vanuit de jeugd van FC Utrecht door naar het eerste, waar hij zijn eerste seizoenen in het betaald voetbal speelde. Vervolgens speelde hij tussen 2010 en 2013 bij NEC, waarna hij zijn geluk in het buitenland wilde beproeven. Hij speelde voor Qarabag Agdam (Azerbeidzjan), Göztepe (Turkije), Adana Demirspor (Turkije), Melbourne Victory (Australië) en FC Baniyas (VAE), waarna hij nu transfervrij terugkeert naar Nederland. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 27 februari 2021

  2. vrijdag 26 februari 2021