Proef mét publiek bij duels van NEC en Almere City

26 januari 2021, 12:28

De derby tussen NEC en De Graafschap moet in februari de eerste wedstrijd in Nederland worden waarbij weer met publiek wordt gespeeld. De overheid wil experimenteren met zes 'bubbels' van 250 supporters, 1500 supporters in totaal. Het duel wordt gespeeld op zondag 21 februari. Een week later zal ook Almere City - SC Cambuur met publiek worden gespeeld.

NEC bevestigde het nieuws dinsdagmiddag op de eigen website. De testwedstrijd wordt georganiseerd in samenwerking met Fieldlabs Evenementen en de KNVB. Supporters die bij het duel aanwezig zijn moeten zich aan verschillende regels houden. Zo moeten zij zowel voor als na de wedstrijd worden getest, blijven zij tijdens de wedstrijd in hun 'bubbel' zitten en dienen zij een speciale 'pilot-app' te downloaden.

De twee wedstrijden behoren tot acht experimenten die plaatsvinden vanaf 18 februari - wanneer de huidige lockdown voorbij zou moeten zijn. Eerder zou er bij NEC al een testwedstrijd met publiek gespeeld worden, eerst tegen Excelsior (8 januari) en vervolgens tegen Jong FC Utrecht (29 januari). Door de verlengde maatregelen ging het experiment tot twee keer toe niet door. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen