Van Stee: "Bakkali is van harte welkom, zolang hij niks kost"

Van Stee: "Bakkali is van harte welkom, zolang hij niks kost"

26 januari 2021 – Zakaria Bakkali staat mogelijk voor een terugkeer naar de Eredivisie. De zaakwaarnemer van de oud-PSV'er heeft de speler aangeboden bij Sparta. Technisch directeur Henk van Stee kon dat nieuws bevestigen, maar weet nog niet of het ook daadwerkelijk tot een transfer zal komen."Wij hebben tot dusver geen idee hoe hij er fysiek voor staat", voerde hij in gesprek met het Algemeen Dagblad als eerste reden aan. Daarnaast vormt ook het gebrek aan financiële middelen een belemmering. "Wij zijn heel duidelijk: we hebben geen geld om spelers te halen. Dat is alleen het geval mocht Abdou Harroui onverhoopt vertrekken. Bakkali is van harte welkom, maar alleen als hij niks kost."

Bakkali mag vertrekken bij zijn huidige club Anderlecht, omdat hij daar nauwelijks aan spelen toekomt. Sparta-trainer Henk Fraser werkte als jeugdtrainer bij PSV al samen met de aanvaller. Hij zou inmiddels al contact hebben gehad met Bakkali en hebben aangegeven om hem de kans te geven, mocht de gelegenheid zich voordoen.

Vanuit de jeugd van PSV stroomde Bakkali in seizoen 2013/2014 door naar het eerste elftal. In de jaren die volgden speelde hij bij achtereenvolgens Valencia en Deportivo la Coruña, waarna hij in 2018 bij Anderlecht terecht kwam. Bij de Belgische club speelde hij dit seizoen pas twee wedstrijden. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 8 maart 2021

  2. zondag 7 maart 2021