Willem II neemt na tegenvallende resultaten afscheid van Koster

Willem II neemt na tegenvallende resultaten afscheid van Koster

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

26 januari 2021 – Willem II heeft per direct afscheid genomen van trainer Adrie Koster. Dat meldde de club dinsdagochtend op de eigen website. Reden daarvan zijn de aanhoudende tegenvallende prestaties van de club. De Tilburgers verkeren met een zeventiende plek op de ranglijst in degradatienood en wonnen in november voor het laatst een Eredivisiewedstrijd.

In zijn tijd bij Willem II kende Koster met het behalen van de bekerfinale in 2019 en Europees voetbal in 2020 een succesvolle periode. Voor de Tilburgse leiding was dat aanleiding om lang vertrouwen te houden in de trainer, maar met een zeventiende plaats en slechts twee overwinningen na achttien wedstrijden werd zijn positie bij de club onhoudbaar.

"Wij zijn Adrie erg dankbaar voor de mooie prestaties die we samen met hem bereikt hebben", luidde de eerste reactie van technisch directeur Joris Mathijsen. "Gedurende ruim 2,5 jaar hebben we erg prettig met Adrie samengewerkt. Toch voelen we ons nu genoodzaakt om gezien de tegenvallende resultaten van dit seizoen in het belang van de club dit zeer moeilijke besluit te nemen."

Ook Koster zelf reageerde op zijn vertrek. "Ik heb bij Willem II fantastische jaren gehad en erg fijn kunnen werken. Door verschillende omstandigheden is het dit seizoen niet gelukt om in lijn met de afgelopen jaren goed te presteren. Dat is doodzonde en het is spijtig dat het zo gelopen is."

Aanstaande donderdag staat voor Willem II de zware uitwedstrijd tegen Ajax op het programma. Assistenten Gery Vink, Chima Onyeike en Harald Wapenaar zullen de voorbereiding op die wedstrijd voor hun rekening nemen. In de tussentijd gaat Willem II op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.

gerelateerd