Arzani na mislukt avontuur vroegtijdig weg bij Utrecht

26 januari 2021, 09:45

FC Utrecht heeft eerder dan verwacht afscheid genomen van Daniel Arzani. De 22-jarige Australiër werd gehuurd van Manchester City, maar zijn avontuur in Nederland werd geen succes. Arzani keert per direct terug in Manchester en zal de tweede seizoenshelft worden verhuurd aan het Deense Aarhus GF.

"Het is Daniel tot zijn eigen spijt en die van ons en Manchester City niet gelukt een vaste waarde te worden in het eerste elftal van FC Utrecht", reageerde technisch directeur Jordy Zuidam op de website van de FC Utrecht. "We zijn open en eerlijk naar elkaar geweest en kwamen samen met Daniel en Manchester City tot de conclusie dat het voor alle partijen beter is als Daniel elders voor zijn kansen gaat. We bedanken Daniel voor zijn inzet en wensen hem veel succes in het vervolg van zijn loopbaan."

Arzani werd afgelopen zomer gehuurd, maar heeft de verwachtingen in Utrecht niet waar kunnen maken. Sinds zijn komst speelde hij slechts vijf duels in de hoofdmacht en kwam hij daarna alleen nog zes keer in actie in de Eerste Divisie. In het verleden gold Arzani als groot talent. In 2018 nam Bert van Marwijk de toen pas negentienjarige in Iran geboren Australiër al mee naar het WK, waar hij ook debuteerde. Vervolgens nam Manchester City de aanvaller over van Melbourne City en werd hij verhuurd aan achtereenvolgens Celtic en FC Utrecht. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen