FC Emmen
0 – 1
Sparta

Verslaggever ziet Ziyech als sleutelspeler onder Tuchel

Verslaggever ziet Ziyech als sleutelspeler onder Tuchel

26 januari 2021 – Voor Hakim Ziyech is het de vraag wat het ontslag van Frank Lampard en de waarschijnlijke komst van Thomas Tuchel voor gevolgen gaat hebben. James Olley, verslaggever van het Britse ESPN, verwacht dat hij erg belangrijk zal blijven. De oud-Ajacied geniet inmiddels een goede status in de selectie van Chelsea.Het ontslag van Lampard zal ook voor Ziyech vervelend nieuws zijn geweest. Het was duidelijk dat de trainer het zag zitten in de Marokkaanse spelmaker. "Het is veelzeggend dat Lampard het vaak over Ziyech had wanneer hij (door blessures, red.) niet kon spelen", begon Olley in gesprek met de Nederlandse ESPN. "Hij zei dat dit de man was die ze aan het voetballen kon krijgen. Hij werd gezien als de oplossing voor de creatieve problemen die het team had."

De verwachtingen rond Ziyech waren afgelopen zomer hoog, weet Olley. "Van de zes spelers die in de zomer gehaald werden, was hij er een van wie direct veel werd verwacht. Enkelen hadden misschien wat tijd nodig om zich aan te passen aan de Premier League. Kai Havertz kostte het meest, maar was pas 21 jaar. Hij heeft de tijd nodig om zijn belofte waar te maken. Met Ziyech dachten ze een speler te kopen die er direct stond."

"Het is een bewezen topspeler, in de Champions League met Ajax en ook tijdens interlands", vervolgde de journalist. "Ze dachten dat hij het team vanaf dag één kon verbeteren." Die verwachtingen moesten enigszins worden getemperd door het blessureleed waar Ziyech herhaaldelijk mee te kampen kreeg. Olley verwacht echter dat hij het onder Tuchel - als hij Lampard zal opvolgen - alsnog waar zal maken. "Ik verwacht dat hij een sleutelspeler zal zijn in het toekomstige team, gezien de status die hij heeft in de selectie."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021