Kritiek op ontslag Lampard: "Ze leren het nooit"

26 januari 2021, 08:38   Bijgewerkt: 26 januari 2021, 08:56

Met veel kritiek is maandag gereageerd op het ontslag van Chelsea-trainer Frank Lampard. Het clubicoon werd ontslagen wegens tegenvallende vertrouwens en eigenaar Roman Abramovich had niet het vertrouwen dat Lampard dat nog om zou weten te buigen. Onder meer Gary Lineker liet zich op Twitter kritisch uit op de beslissing.

Lineker noemde het 'belachelijk' dat Lampard na zijn eerste slechte reeks direct op straat gezet wordt. 'Het had hoe dan ook tijd nodig, gezien de vele nieuwe aankopen die hun plek moeten vinden bij de club. Het belang van geduld wordt in deze sport zelden erkend. Ze leren het nooit', schreef hij.

Khalid Boulahrouz, die zelf in zijn spelersloopbaan kort samen met Lampard voor Chelsea speelde, kan zich vinden in die kritiek. "Ik had graag gezien dat Frank nog wat langer de kans had gekregen om zijn stempel te drukken", zei hij in gesprek met De Telegraaf. "Als je zoveel nieuwe spelers haalt, heeft het tijd nodig voordat je daar een geheel van hebt gemaakt. In dat proces zaten ze nog volop, maar je weet hoe het gaat in het topvoetbal: in het begin zijn er altijd mooie verhalen over een nieuwe weg die wordt ingeslagen en dat je de tijd krijgt om iets op te bouwen, maar uiteindelijk valt en staat het toch altijd met de resulaten. Zelfs als je een kind van de club bent."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen